Školska godina opet će se padati s tri jedinice

Odredba kojom se lani proširio krug učenika koji su mogli na dopunsku nastavu i popravni rok, a koja je usvojena u svibnju 2020. na prijedlog tadašnje ministrice Blaženke Divjak, ove školske godine neće vrijediti, piše danas Večernji list.

Odlučio je tako aktualni ministar obrazovanja Radovan Fuchs.

Lani se učenik tako doista morao potruditi pasti godinu. Omogućeno mu je da s četiri negativne ocjene prijeđe u viši razred, a tek s pet negativnih ocjena pada godinu. No, od sada će školsku godinu učenik padati ako na kraju ima zaključene tri jedinice, kao što je to bilo desetljećima u obrazovnom sustavu.

Povratkom na staro, učeniku se neće omogućiti i dodatni izlasci na popravne rokove koji su također lani bili povećani, već će priliku za ispravak ocjene imati na dopunskoj nastavi koja može trajati najviše 25 sati i uobičajenim popravnim rokovima – sve odreda aktivnostima koje se organiziraju po završetku nastavne godine.

Lani je odluka o povećanom broju zaključenih negativnih ocjena donesena zbog pandemijskog utjecaja na obrazovanje, ali i činjenice da su učenici izgubili više od mjesec dana zbog štrajka nastavnika.

Još tada su nastavnici upozoravali na spornu odluku budući da je istovremeno odlučeno da će se veliki dio ocjena svih učenika odnositi na aktivnost, upravo zbog pandemije i nejednakih uvjeta e-nastave za sve učenike.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.