Školska zadaća, koju je napisao dječak s autizmom, doslovno lomi srce

Društvenim mrežama proširio se screenshot školske zadaće – teksta 13-godišnjeg Gabrijela P. iz Karlovca, djeteta s autizmom. Gabrijel, inače neverbalno dijete koje komunicira putem računala je dječje iskreno u svega par rečenica uspio reći nešto zbog čega se svi možemo sramiti, ali i zbog čega se ne trebamo čuditi što mlade obitelji svakodnevno napuštaju domovinu.

– Hrvatska je država u kojoj mi živimo. Ona je mala i ponosna država. Ja da mogu, ne bi živio tu nego u Njemačkoj, jer bi tamo puno bolje živio sa mojim autizmom.

Vidio sam slike od male Klare, kako su je lijepo prihvatili iako je u kolicima. Nitko me ne želi u svojoj školi, pa nemam prijatelja. Mi ne znamo što to znači. Moglo bi se promijeniti samo ako odrasli to žele, piše mali Gabrijel koji je ganuo mnoge.

Njegovu školsku zadaću, koja je objavljena i na društvenim mrežama, prenijet ćemo u cijelosti.

Što Gabrijelu znači Hrvatska?

Hrvatska je država u kojoj mi živimo. Ona je mala i ponosna država. Ja da mogu, ne bi živio tu nego u Njemačkoj, jer bi tamo puno bolje živio s mojim autizmom.

Vidio sam slike od male Klare, kako su je lijepo prihvatili iako je u kolicima. Nitko me ne želi u svojoj školi, pa nemam prijatelja. Mi ne znamo što to znači.

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.