Filip Ude ambasador Međimurja kao Europske regije sporta

Jedan od najuspješnijih međimurskih sportaša, srebrni olimpijac i hrvatski gimnastički reprezentativac, Filip Ude, u Sportsko-gimnastičkom centru Aton predstavljen je u ulozi ambasadora Međimurja kao Europske regije sporta.

Župan Međimurske županije Matija Posavec tom je prilikom istaknuo da Međimurje ponosno nosi titulu Europske regije sporta koju namjeravamo na najbolji način iskoristiti za brendiranje naše županije. „Započeli smo niz aktivnosti koje će se provoditi tijekom ove i sljedeće godine, a drago nam je da će glavni ambasador ovog projekta zasluženo biti Filip Ude, koji je i bit će uzor brojnim našim sugrađanima i mladim generacijama. Prvi je međimurski osvajač olimpijske medalje, uz koju ima niz odličnih uspjeha, a zahvalni smo mu što je uvijek s ponosom isticao vrijednost svog zavičaja.“, kazao je župan Posavec dodavši da će uz Filipa, u promoviranje Međimurja kao Europske regije sporta biti uključeni brojni međimurski sportaši. Gotovo svaka općina i svako naše selo ima neku sportsku udrugu, velik broj naših Međimuraca bavi se sportom te smo jedna od „najsportskijih“ županija, a zahvaljujući svim rekreativcima i profesionalnim sportašima, svim zaljubljenicima u sport i sportskim djelatnicima, Međimurje je zaslužilo nositi titulu sportske regije.

Sport i aktivni odmor kao dio turističke ponude imaju sve značajniju i zapaženiju ulogu, a zahvaljujući geografskom položaju i klimatskim uvjetima, Međimurje je pogodno za turizam, posebice sportski. Pozicionirani smo kao kvalitetna cikloturistička destinacija na hrvatskom tržištu, a titula Europske regije sporta omogućuje i dodatna ulaganja u razvoj sportske infrastrukture diljem Međimurja kroz ulaganja u atletske staze, sportske kampove i dvorane te će se tako stvoriti bolji uvjeti svima koji se bave sportom.

„Velika mi je čast i privilegija što sam imenovan ambasadorom Međimurja – Europske regije sporta.“ – započeo je svoje obraćanje jedan od najboljih hrvatskih gimnastičara, Filip Ude, istaknuvši kako je tijekom čitave sportske karijere s ponosom isticao svoje porijeklo, grad i kraj u kojem živi: „Međimurje je percipirano kao kraj marljivih ljudi, uređenog okoliša i visoke razine infrastrukture, a nakon 2022. godine prepoznat će nas i kao odličnu turističko-sportsku destinaciju. Titula Europska regija sporta je prilika za daljnjim brendiranjem Međimurja kao kraja u koji se isplati doći, u kojem se ima što vidjeti, gdje žive dobri domaćini, ali i jako dobri sportaši i poznavatelji sporta. Nije slučajno da je Međimurje prva hrvatska regija koja se okitila tom titulom. Već sam činjenica da nam je spomenuta titula dodijeljena je veliko priznanje, ali ne smijemo stati na tome već moramo ići prema naprijed.“ Nositelj srebrnog olimpijskog odličja istaknuo je kako će pružiti maksimalnu podršku programima i projektima u sklopu obilježavanja Europske regije sporta te na iste pozivati i druge hrvatske vrhunske sportaše. „Plan obilježavanja titule je dobro pripremljen i ambiciozan te se  veselim što ću sa Županijom i županijskom sportskom zajednicom moći sudjelovati stvaranju nove dodatne vrijednosti za moje i naše Međimurje. Zahvaljujem Međimurskoj županiji što me prepoznala kao nekoga tko će isticati vrijednosti i prednosti našeg kraja kao ambasador regije sporta te sam siguran da ćemo napraviti jako dobar posao.“, završio je svoje obraćanje Filip Ude.

Međimurska županija prva je županija u Hrvatskoj koja nosi prestižan naslov Europske regije sporta i to za 2022. godinu. Zahvaljujući brojnim aktivnim sportašima i rekreativcima, razvijenoj sportskoj infrastrukturi, kvalitetnim sportskim programima, stručnom kadru i sportašima koji postižu vrhunske rezultate, europska asocijacija ACES EUROPE prepoznala je kvalitetu u najmanjoj hrvatskoj županiji te ju početkom studenog 2020. godine uvrstila u svoju mrežu.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

*************************************************************
Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za novu slikovnicu s dječjim radovima”]

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.