Foto: PU Međimurska

Međimurska policija najavljuje vikend “Alkohol” akciju, a cijeli tjedan nadzirat će brzinu

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec će tijekom noći sa 6. na 7. kolovoza 2022. godine u vremenu od 21,00 do 3,00 sata provoditi operativnu akciju „Alkohol“.
 
Aktivnosti akcije usmjerit će se na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, na nadzor korištenja mobitela sigurnosnog pojasa i mobilnih uređaja za vrijeme vožnje te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.
 

 
Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.

U razdoblju od 8. do 14. kolovoza 2022. godine, sve policijske postaje na području Policijske uprave međimurske će kroz redovnu službu pojačano provoditi nadzor brzine kretanja vozila i operativnu akciju “Nadzor brzine“.
 
Ova akcija usklađena je s akcijama Europske unije za 2022. godinu, a sukladno navedenom terminu provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj.
 
Nadalje, 9. kolovoza 2022. godine sve policijske postaje provesti će ciljanu akciju „Nadzor brzine“ u vremenu od 12,00 do 18,00 sati. Policijska uprava međimurska ovu akciju provodit će u suradnji s Policijskom upravom Koprivničko-križevačkom.
        
Akcija „Nadzor brzine“ usmjeriti će se na:

  • suzbijanje prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina,
  • suzbijanje grubog kršenja prometne discipline (bezobzirno ponašanje sudionika u prometu).

 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.