Oglasi

Martinje na Trgu Republike u Čakovcu u znaku Mladog Međimurja

U petak 8. i subotu 9. studenog u Čakovcu se održava manifestacija „Mlado Međimurje” – Martinje  u Čakovcu”. Na njoj će se svojim mladim vinima predstaviti deset  vinarija iz Gornjeg Međimurja.

Prema riječima gradonačelnika Grada Čakovca Stjepana Kovača, vrlo dobar prijem „Vino-grada“ koji je bio dio ovogodišnjeg Porcijunkulova, jamstvo je da će i ova manifestacija biti uspješna. Živimo u vinorodnom kraju u kojem je proslava Martinja tradicija, a ovime omogućavamo našim vinarima da svoju ponudu mladih vina predstave i u Čakovcu, rekao je, pozivajući sve da u petak i subotu dođu u šator koji će biti postavljen na Trgu Republike.

Kako je rekla pomoćnica direktora Turističkog ureda Boška Ban Vlahek, program u petak počinje u 17:00, a u subotu u 10:00 sati, a oba dva dana traje do jedan iza ponoći. Za točenje mladih vina bit će zadužene vinarije uključene u projekt, a kobasice s kiselim zeljem, buncek i ostale uobičajene martinjske delicije pripremat će se na tradicionalni i moderni način.

Deset međimurskih vinarija: Cmrečnjak, Dvanajščak – Kozol, Horvat, Jakopić, Knehtl – Medenjak, Kocijan, Kunčić, Preiner, Štampar i Tomšić svojim vinima predstavit će se u Čakovcu, a ponudit će isključivo mlada vina. Kako je prilikom predstavljanja naglasila Tea Dvanajščak Janković, proces proizvodnje mladoga vina isti je kao i za ostala vina, samo je bitno odrediti dobar termin berbe kako bi se postigla pitka, lagana i osvježavajuća vina. Upravo taj stil vina je vrlo moderan i popularan posljednjih godina te vjeruje da će svima prijati.

Spoj dobrog mladog vina, tradicionalne hrane i odlične zabave, najbolja je pozivnica svima da 8. i 9. studenog budu dio čakovečkog martinjskog slavlja.

_____________________INTERMEZZO_________________

_____________________________________________________

Oglasi
Godišnja reklama na portalu Međimurje info za 200 kn donacije Udruzi Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: