S početkom 2021. Čakovec ukida prirez i porez na potrošnju

Na redovnom Kolegiju gradonačelnika Grada Čakovca, koji je održan ove srijede uoči 27. sjednice Gradskog vijeća Grada Čakovca, prvi čovjek Grada predložio je ukidanje prireza, poreza na potrošnju te skraćenje vremena parkiranja na parkiralištu na Trgu Republike u Čakovcu do 15 sati.

Zbog smanjenih prihoda građana koji su rezultat mjera uvedenih za sprječavanje širenja COVID-19 virusa, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač Gradskom je vijeću na usvajanje uputio Odluku o izmjena odluke o porezima. Predlaže se potpuno ukidanje prireza porezu na dohodak koji iznosi 10 posto. To će direktno utjecati na visinu primanja svih zaposlenih koji imaju prebivalište na području Grada Čakovca. Prirez je uveden prije desetak godina, te će se njegovim ukidanjem povećati iznos koji će građani dobivati na svoje račune prilikom isplate plaća.

U istoj Odluci predviđeno je i ukidanje poreza na potrošnju. To su tražili ugostitelji koji posluju na području Grada Čakovca, kao jednu od mjera pomoći zbog situacije u kojoj su se našli zbog onemogućavanja rada. Porez na potrošnju na području Grada Čakovca iznosi 3 posto.

Od iduće godine skraćuje se i vrijeme naplate parkiranja na najvećem parkiralištu u Gradu Čakovcu, onom kod bivšeg MTČ-a. Parkiranje će se naplaćivati do 15 sati, nakon čega će biti besplatno. Ovom odlukom žele se potaknuti građani da više dolaze u središte grada.

Kako je na kolegiju istaknuo gradonačelnik Kovač, ova situacija u kojoj se cijeli svijet našao nezabilježena je u novijoj povijesti. Svrha ovih odluka je olakšati život građanima te dijelu čakovečkog gospodarstva najviše pogođenim zatvaranjem. Kako je rekao, cilj je ovih posljednjih mjera omogućiti svima da izdrže mjere, kako bi se što prije mogli vratiti normalnom životu. Ukoliko bude potrebe, uvest će se i dodatne mjere, sve s ciljem pomoći građanima i gospodarstvu.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

*************************************************************
Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za novu slikovnicu s dječjim radovima”]

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.