Novi prihodovni cenzus za besplatno dopunsko osiguranje, umirovljenici provjerite!

Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje obavijestilo je prošloga tjedna o usklađivanju prihodovnog cenzusa za ostvarivanje prava na besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje. Iz Sindikata umirovljenika pozivaju umirovljenike da se prijave ako mogu.

Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) donijelo je Odluku o usklađivanju prihodovnog cenzusa za ostvarivanje prava na plaćanje premije dopunskog zdravstvenog osiguranja iz državnog proračuna u 2021. godini.

Kako bi se dodatno zaštitile socijalno najosjetljivije skupine osiguranika, a sukladno Zakonu o Izmjenama i dopuni Zakona o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju koji je stupio na snagu 1. svibnja 2020. godine, prihodovni cenzus se svake godine usklađuje s promjenama prosječnog indeksa potrošačkih cijena i promjenama prosječne bruto plaće zaposlenih u Republici Hrvatskoj.

Temeljem provedenog usklađenja, utvrđeno je da pravo na plaćanje premije dopunskog zdravstvenog osiguranja iz državnog proračuna u 2021. godini ostvaruju osigurane osobe HZZO-a ako im ukupan prihod u prethodnoj kalendarskoj godini, iskazan po članu obitelji, mjesečno nije veći od 1.600,12 kuna, a za osigurane osobe HZZO-a koje su samci, ako im prihod u prethodnoj kalendarskoj godini nije veći od 2.047,20 kuna.

Stari prihodovni cenzus (od svibnja 2020.):

  • 2.000 kuna – za samca
  • 1.563 kune – za člana obitelji

Novi prihodovni cenzus (od 1. siječnja 2021. godine):

  • 2.047,20 kuna – za samca
  • 1.600,12 kuna – za člana obitelji

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

*************************************************************
Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za novu slikovnicu s dječjim radovima”]

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.