FOTO: Gorični duh (DV)

Kako je frendu 5.noć korone postala Noć užasa

Korona je pokucala i na vrata mog dobrog prijatelja, nazovimo ga Hrvoje! Ovo pokucala je samo kulturan način izražavanja, zapravo se ušuljala  podmuklo poput neke zmije otrovnice i zauzela cijelo kućanstvo. Prvo je obolio ženski dio obitelji, Hrvoje je klonuo zadnji, kao pravi muškarac!

Lijeka nema i jedino preostaje da se tijelo samo izbori protiv tog virusa koji nam svima zagorčava život.  Kći se prva oporavila, mlada, snažna, sredila je koronu u par poteza. Žena se mučila desetak dana no i ona se oporavila, hajde ti ženi reci da je stara i da treba da se muči. To se ne usudi ni Chuck Norris!

Samo je našeg Hrvoja korona uhvatila u svoje kandže i ne ispušta! Navikao se već na danonoćnu temperaturu, navikao se i da ne može jesti, samo pijuckati čaj s medom (zapravo mu malo dijete i ne škodi), ali kašalj ga je trgao iznutra, činilo mu se da mu se kidaju dijelovi utrobe od kašlja. I tako dan i noć. Hrvoje je samo želio da malo prestane kašljati. Nije ga bilo briga za temperaturu, ni za hranu, samo da pola sata, ma 15 minuta prestane kašljati, da malo odmori, sklopi oko, zaspi na trenutak.

Počinjala je peta noć, temperatura i dalje oko 38, hrana mu se gadila, svaki unutarnji organ bolio, nije bilo naznake da će se nešto poboljšati. Napadi kašlja još jači, toliko jaki da je ispovraćao, pa sad ne zna točno što, ali nešto je i legao je potpuno iscrpljen u krevet, ali i bez kašlja!!! Zadovoljno se opružio u krevetu, popio tabletu protiv temperature i sad već ozbiljno vjerovao u noć sna, bez kašljanja. Svjetla su bila ugašena, Hrvoje je počeo tonuti u san.

I onda je počela noćna mora! Hrvoju se učinilo da samo loše sanja, pa to ne može biti istina! Protrljao je oči i pokušao se opustiti. Uf, dobro, nema ništa, samo mu se učinilo…..zzzzzzz….zzzzz……zzzzzz………zzzzzzzz…. komarac mu je izvodio aeromiting iznad glave!

Hrvoje je bio očajan, nije imao snage ni da zamahne rukom. Molio se samo nek se komarac napije krvi, hoće popiti sprijeda ili ubosti sazad, Hrvoju je bilo svejedno, samo nek’ se napije i neka ga pusti da spava sad dok ne kašlje. Može i napuniti cisternu-dvije, nije problem, samo neka ode!

A komarac je izvodio svoj aeromiting zzzzzzzzzzzzzzzzzz……..zzzzzzz…..zzzzzzzzzzz…ZZZZZZZZZ…ZZZZZ…Đubre nije bilo žedno, samo se zabavljalo!!! Hrvoje je smogao zadnje atome snage da se pridigne i da pokuša srediti komarca no taj pokret ponovo je pokrenuo kašalj.

Danas mom prijatelju Hrvoju ide konačno nabolje, temperaturu malo još dobije navečer, kašlja se uspio poprilično riješiti zahvaljujući nekim tabletama protiv kašlja no kaže da ga je ta noć s komarcem uništila!

Donirajte Udrugu Mlada pera

Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za novu slikovnicu s dječjim radovima”]

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.