Što Badnjak da, Božić oduzme?

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi – Konobar s olovkom
Facebook | Twitter | Instagram | TikTok

Ovo blagdansko doba puno je izazova kao da ima valunge pa je trenutak vruće pa onda trenutak hladno i tako ukrug. I neosporno je ovo blagdansko vrijeme i doba odluka. A izgleda da je omjer dobar, nije 1:1 jer na nekoliko dobrih stvari dođe tek jedna loša, pitanje je samo hoće li ta jedna loša stvar naplatiti cijenu za svih onih nekoliko dobrih?

Počnimo s trivijalnim stvarima pa prema onim ozbiljnijim.

Krenuo sam u kupnju blagdanskih poklona bez ikakve ideje. Ja, čovjek koji u svemu nađe ideju za svašta, kojemu je kreativnost jedna od glavnih odlika (ne tvrdim da tu kreativnost trošim uvijek na pozitivne stvari!) nisam imao blage veze od kuda početi, kome što kupiti pa sam odlučio poslušati vlastiti savjet koji inače dajem drugima: predahni, pusti mozak na pašu i krave će doći. A kako se krave muzu i tebi mora doći muza. I uz omiljeni irish cappuccino muza je došla.

Prvo otiđi u dućan u kojem uz WC školjke, bušilice, boje, televizore, vešmašine i motike možeš kupiti i slatkiše po vrlo povoljnim cijenama. Kako su slatkiši odmah na ulazu natrpao sam čokolade u košaru i ugledao jedan izložen artikl koji mi je odmah dao ideju za božićne poklone. Vidite da je dovoljno da vas samo dobro pomuzu i odmah ideje iskaču sa svih strana. Za kupnju tih poklona trebalo je otići u drugu trgovinu ali to nije važno, jako sam zadovoljan odabranim!

No dobru vijest odmah je  usosila i jedna loša. Trebao se održati jedan veliki božićni ručak ali korona je uplela svoje prste i ništa od tog okupljanja. Ali i tu ima dobra strana, neki će dobiti toliko kontroverzne covid potvrde.

Dobre vijesti su se nastavile i s financijske strane. Neočekivana financijska injekcija više će nego dobro sjesti i pomoći u lagodnijem ulasku u 2022. godinu.

Božićno vrijeme donijelo je i potrebu za jednom velikom odlukom: odlučiti koliko poštuješ sam sebe! Možete ostati na takozvanom dobrom radnom mjestu, ali zbog jednog nesposobnog ljenjivca izvrgnuti se podrugivanju ili promijeniti radno mjesto, takozvano nižeg ranga i ostati čista obraza i uzdignute glave. Mislim da i sami znate koji je moj izbor.

Danas mi se dok sam se vozio na posao upalila ona famozna lampica u autu: posjetite automehaničara. Očito je netko odlučio naplatiti sve ovo dobro što se zaredalo. I zato ću ponoviti pitanje: hoće li ta jedna loša stvar naplatiti cijenu za svih onih nekoliko dobrih?

Odgovor je: veliko NEĆE! Jer se ja i dalje ne moram sramiti svog posla i mogu ga raditi i dalje uzdignute glave.

Sretni vam blagdani i zapamtite: kad morate donijeti tešku odluku vodite računa i o obrazu! A čist obraz je najbolji poklon koji možete i dobiti i dati!

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.