Vilinsko igrišče u Kamenoj Gorici 2020.

Zbog brojnih kulturnih posebnosti Kamene Gorice sedmu godinu za redom bit će organizirana u tome mjestu nadomak Novog Marofa manifestacija pod nazivom Vilinsko igrišće kod zvonika svetog Ivana Krstitelja.
Manifestacija će se održati 23. 6. 2020. godine s početkom u 19.00 h.
U bogatom kulturno-umjetničkom programu nastupit će brojne udruge koje aktivno rade na zaštiti i očuvanju kulturne baštine svog kraja.
Članovi Dramske družine „Videki“ upoznat će posjetitelje s mitskim bićima poput Palčeka i babe Jage. Poeziju na kajkavštini kazivat će članice Udruge „Osebunjek“ iz Vrbovca i članice Kulturno-umjetničkog društva „Kraljica mira“ iz Kamene Gorice. Članice Kulturno-umjetničke udruge „Magda i Luisa“ iz Madžareva prezentirat će izradu cvijeća i vijenaca od krep papira dok će članice Dječje dramske družine „Virskice“ iz Gradske knjižnice i čitaonice Novi Marof održati slikarsku radionicu. Ivanjske običaje Podravine predstavit će Udruga umirovljenika iz Podravskih Sesveta pod vodstvom Josipa Cugovčana. Narodne pjesme Kamene Gorice zapisane od strane etnomuzikologa Vinka Žganca izvest će Iva Jež, članica Dramske družine „Ozana“ iz Visokog.
Idejni začetnik čitave manifestacije je etnolog Tibor Martan.


Donirajte Udrugu Mlada pera

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.