Filip Ude: Vjerujem u odlazak na Olimpijske igre u Tokio

U novom podcastu „I ja sam sportaš“ gostovao je proslavljeni hrvatski gimnastičar, osvajač srebrne olimpijske medalje Filip Ude. Osim srebra koje je osvojio u Pekingu 2008. godine, Ude ima još mnogo medalja s najjačih svjetskih natjecanja. U podcastu se prisjetio kako mu je bilo u Pekingu na Olimpijskim igrama, govorio je o Mariju Možniku koji je postao predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza, o svojim planovima u karijeri te šansama za odlazak na OI u Tokio, a dotaknuo se i danas najuspješnijih hrvatskih gimnastičara – Ane Đerek i Tina Srbića.

Iako je u bogatoj karijeri osvojio medalje na svjetskom, europskom i mediteranskom prvenstvu te brojnim svjetskim kupovima, ono po čemu ga šira javnost pamti je srebrna medalja koju je 2008. osvojio na olimpijskim igrama u Pekingu.

Istina, svi me znaju zbog toga ha, ha. Ispada da je bolje biti treći na Olimpijskim igrama, nego prvi na svjetskom prvenstvu. Ali to je u jednu ruku i normalno jer su Olimpijske igre u gimnastici, ali i sportu općenito vrhunac svega, iznad toga nema nijednog drugog natjecanja tako da mogu reći da sam izuzetno ponosan na tu medalju.

Bilo je to prije dvanaest godina…

Iskreno, ne mogu vjerovati da je već toliko prošlo. Baš je prije mjesec dana bila snimaka mog nastupa na televiziji i bilo se zaista lijepo prisjetiti toga.

Za Olimpijske igra u Tokiju još se nije kvalificirao, no još uvijek ima šanse.

Na posljednjem kvalifikacijskom turniru u Bakuu prije ove pauze zbog koronakrize, plasirao sam se u finale, ali su nas onda poslali doma zbog već svima poznatog virusa. Imat ću još prilika, no bit će izuzetno teško. Nažalost, slomio sam nogu u trenutku kada sam već skoro bio potvrdio odlazak, ali to je sada propalo tako da se pokušavam preko drugih disciplina plasirati.

A u Tokiju će se sigurno Filipovi mlađi kolege – Ana Đerek i Tin Srbić.

Tin je trenutno neupitno među tri najbolja gimnastičara na svijetu i drago mi je da nakon Robija (Robert Seligman) i mene ima netko novi koji na najbolji način predstavlja hrvatsku gimnastiku. I Ana Đerek je odlična, plasirala se u Tokiju i vjerujem da će postići dobar rezultat.

Cijeli podcast možete pogledati OVDJE.


Donirajte Udrugu Mlada pera

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.