2. DAN STAR FILM FESTA

Drugi festivalski dan, petak 4. rujna počeo je sastankom organizatora i utvrđivanjem protokola uz podjelu zadataka po sektorima. Nedugo zatim, već u 9 sati ujutro gledatelji i online posjetitelji mogli su pratiti projekcije natjecateljskih filmova te live javljanje iz našeg studija.

Za to su vrijeme organizatori i volonteri pripremali fotografije, video kronike, pisane kronike, opremu paralelno svladavajući sve tehničke izazove. Na adresu Kazališta 21 stigli su i instrumenti pa su uslijedile i pripreme za svirku. Vrijedni volonteri i volonterke ispunjavali su svaku zamisao oka voditeljice Klare Krmpotić, dok su gosti festivala najavili svoj dolazak voditeljici ureda za goste. Uz sve to naš stream je bio aktivan, a svi koji su se uključili su mogli čuti i vidjeti razgovor o ženama u novinarstvu. Zatim je stigao ručak trenuci odmora od užurbanog prijepodneva. Sunce je obasjalo prostor ispred Kazališta 21  a sjena borova stvorila je savršeno osvjetljenje za snimanje Acoustic jam sessiona kojeg su svi gledatelji mogli pratiti online na službenoj stranici Star Film Festa i na Facebooku-u. Zatim je na streamu nastavljena projekcija natjecateljskih filmova dok se ambijent Kazališta 21 počeo uređivati za današnji dolazak gostiju.

Objektivi su se tada uperili ka početku crvenog tepiha a publika je počela stizati. Baklje su se upalile, a tu se našla i Star Film Festova maskota, zvjezdica koja se osmjehnula svakome gostu. Čanovi žirija Ana Đordić i Igor Jelinović također su nam se pridružili a stigao je i Arsen Anton Ostojić s glumcem Filipom Mayerom. S Filipom Mayer razgovarala je urednica festivalskih video kronika Kristina Kovačević, a glumac joj je ispričao kako se pripremao za ulogu u filmu te je najavio film u kojem glumi a koji Sisačka publika upravo ima priliku pogledati, „F20“. Arsen Anton Ostojić za kronike je pohvalio kratkometražni film u Hrvatskoj te je najavio svoj „F20“ uz napomenu kako je film sniman van sistema te s iznimno malim troškovima što dodatno oduševljava. Redatelj je također pohvalio Star Film Fest i način održavanja ovogodišnjeg izdanja. Ležaljke ispred platna su se popunile i publika je utihnula dok su se Ostojić i Mayer u prijenosu uživo obratili i gledateljima na Facebooku i službenoj stranici. Kako se film na velikom platnu bližio koncu tako je otpočela online projekcija natjecateljskih filmova na službenoj stranici Star Film Festa.

S obzirom na užurban tempo festivalskih dana i večeri, priprema za sutrašnji dan je odmah počela. Zakazan je sastanak na istom mjestu. Tako gledatelje koji festival prate online putem, 5. rujna očekuju završne natjecateljske projekcije od 9 sati ujutro, zanimljiv program live javljanja s lokacije Kazališta 21, Acoustic jam session uz puno ugodnih nota, zatim radionica i predavanje „Kako na nebu tako i na Star Film Festu“. U 20 sati i 15 minuta publika u Sisku će moći pratiti projekciju filma „Zagrebački ekvinocij“ a proglašenje pobjednika očekuje goste uživo i one koji nas festival prate online u 21 sat i 45 minuta. U 22 sati bit će prikazani pobjednički ovogodišnji filmovi, za publiku uživo ali i za onu koja nas gleda preko ekrana a svečano zatvaranje Star Film Festa očekuje Vas u 22 sata i 30 minuta, na isti način i u jednakom, visokom sjaju uz DJ Olivera.

Nakon još jednog uspješno proteklog festivalskog dana, druženje ispred Kazališta 21 nastavljeno je, a dojmovi nakon projekcije filma „F20“ polako su se slijegali uz razgovor i žamor publike i gostiju.


Donirajte Udrugu Mlada pera

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.