Drugi dan Star Film Festa

Drugi dan programa Star Film Festa, 27. kolovoza, započele su radionice filmske dramaturgije i radionica filmske kritike nagrađivane filmske kritičarke Ive Rosandić u prostorijama Centra kreativne industrije Sisak.

Dan smo nastavili uz četiri natjecateljske projekcije na kojima je prikazano 18 filmova, a u mnoštvu filmova prikazan je hrvatski animirani film Jaje, autorice Ane Despot.

Jaje je animirani film o krugu života i ljubavi koju dijele dva živa bića, stara kornjača i jaje nepoznatog porijekla. Ono o čemu se godinama bezuvjetno brinemo rađa se tek kada nas više nema, a sam film je nastao kao završni rad na preddiplomskom studiju Animiranog filma i novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Od regionalnih autora također su prikazani igrani filmovi Nisam ovdje autorice Sare Radusinović, film Ni na nebu ni na zemlji Borisa Simića i film Sve kako treba Nikole Stojanovića.

Film Sve kako treba prikazuje odnos majke i kćeri te majke i njezinog bivšeg muža. Sama radnja se temelji na majčinom rođendanu i njezinoj želji da dan ispuni lijepim trenucima s kćeri, a surovi realizam života na Balkanu miješanjem novih i starih emocija u zakržljaloj okolini pokreće radnju. Film je nastao na trećoj godini Fakulteta dramske umjetnosti u Beogradu. Aleksandar Bartol, na filmu Sve kako treba radio je kao stand kamera pri čemu kaže da tijekom rada na filmu sve bilo kako treba! Snimanje filma je, kako kaže, bilo najljepše ikad, uz dobru atmosferu i još bolja nova poznanstva.

Zbog nepredvidive vremenske prognoze otkazan je Acoustic jam session ali ipak smo popodne nastavili u vanjskom prostoru Kazališta 21.

Ispitali smo filmsko znanje uz filmski kviz Kvizopije – prvog sisačkog pub kviza, a večer smo završili uz izložbu gif-ova Gif For Fuse karlovačke platforme F12 i plesnim koracima uz milozvuke swinga, gipsya i svega zvučnog brazilskog, drugim riječima uz zvuke zagrebačkog benda Gungule. Gungulu čini nekoliko je djevojaka i mladića koji jazz glazbu vole više od uobičajene buke svakodnevnog života i koje su spremne žrtvovati svoje vrijeme i tišinu kako bi svirale istu.

Usprkos najavljenoj kiši, ni tu program ne završava! Sutra Vas očekuje još jedan cjelodnevni program u režiji Star Film Festa u Centru kreativne industrije Sisak. Sve informacija o promjeni programa možete pratiti na našim službenim Facebook stranicama.

 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.