L’Oréal pokreće program L’Oréal for the future vrijedan 150 milijuna eura za podršku ugroženim ženama i zaštitu okoliša

Kako bi pridonijeli rješavanju globalnih posljedica uzrokovanih pandemijom COVIDA-19, L’Oréal je na globalnoj razini pokrenuo socijalni i ekološki program solidarnosti L’Oréal for the future. U sklopu programa L’Oréal osniva dobrotvorni fond vrijedan 150 milijuna eura, od čega je 50 milijuna eura namijenjeno za pomoć visoko ranjivim skupinama žena te 100 milijuna eura za istraživanje utjecaja klimatskih promjena na okoliš.

Tijekom narednih mjeseci društvo će se suočiti sa socijalnim krizama koje su uvjetovane velikim ljudskim patnjama, posebice kod onih najugroženijih dijelova društva. Istovremeno, svjesni smo potrebe za zaštitom našeg okoliša. Izuzetno je važno ne odstupiti od održive transformacije koja je prijeko potrebna svijetu. Stoga želimo iznova potvrditi svoju posvećenost očuvanju okoliša i biološke raznolikosti te ublažavanju socijalne krize kod žena. Ova dva izazova odražavaju vrijednosti i povijesnu predanost L’Oréala“, izjavio je Jean-Paul Agon, predsjednik i izvršni direktor L’Oréala.

50 milijuna eura za podršku visoko ranjivih skupina žena

 L’Oréal Grupa se od svojih početaka zalaže za pružanje snažne podrške ženama, a posebno je to došlo do izražaja u vremenu pandemije COVID-19.  Žene čine visoko ranjivu skupinu društva s obzirom da najviše osjećaju posljedice gubitka posla i pada prihoda. Također, stroge mjere izolacije za sprječavanje širenja zaraze dovele su do porasta obiteljskog i seksualnog nasilja u cijelom svijetu.

S ciljem izravne pomoći visoko ranjivim skupina žena, L’Oréal stvara dobrotvorni fond vrijedan 50 milijuna eura kao podršku organizacijama i lokalnim dobrotvornim udrugama u njihovoj borbi protiv siromaštva, pomoći ženama u socijalnoj i profesionalnoj integraciji, pružanju hitne pomoći izbjeglicama i invalidima te sprječavanju nasilja nad ženama.

“Kriza uzrokovana pandemijom Covida-19 pogoršava postojeće nejednakosti u  društvu s posebno razornim učincima na ljude koji se već bore društveno i ekonomski ili su, poput žena, žrtve zlostavljanja. Nadalje, ova kriza nije zasjenila potrebu za snažnijom zaštitom okoliša. Ako želimo pronaći održiv način prevladavanja ove krize, moramo se usredotočiti na sprječavanje klimatskih promjena i eroziju biološke raznolikosti. Oba faktora nam prijete da još dublje poljuljaju naše živote, društva i gospodarstva sa ženama kao prvim žrtvama“, izjavila je Alexandra Palt, glavna direktorica korporativne odgovornosti L’Oréal Grupe.

 100 milijuna eura posvećenih istraživanju utjecaja na okoliš

Uz dugotrajna nastojanja da smanji utjecaj na okoliš u sklopu vlastitog programa održivog razvoja Sharing beauty with all, L’Oréal Grupa odlučila ulaže još 100 milijuna eura za borbu protiv dva ključna ekološka izazova:

  • obnavljanje oštećenih prirodnih ekosustava: 50 milijuna eura iskoristiti će se za financiranje projekata obnove morskih i šumskih ekosustava, koji jednako tako otvaraju nove mogućnosti društvenog i gospodarskog razvoja za stanovništvo koje ovisi o njima (razvoj održive poljoprivrede i ribolova, eko-turizam itd.). Uz to, njihov fond L’Oréal Fund for Nature Regeneration ima za cilj obnoviti milijun hektara uništenih ekosustava, smanjiti 15 do 20 milijuna tona CO2 i stvoriti priliku za otvaranjem novih radnih mjesta do 2030. godine.
  • sprečavanje klimatskih promjena: 50 milijuna eura bit će namijenjeno za financiranje projekata vezanih uz kružno gospodarstvo (the circular economy). Ovim fondom grupa L’Oréal želi pridonijeti potrazi za rješenjima i stvaranju poslovnih modela koji podržavaju razvoj kružnog gospodarstva, posebno u pogledu recikliranja i gospodarenja plastičnim otpadom.

Grupa L’Oréal planira krajem lipnja predstaviti svoje nove obveze održivog razvoja do 2030., koje će upotpuniti program L’Oréal for the future, te osigurati da sve L’Oréalove aktivnosti budu ispoštovane u planetarnim razmjerima.

Više informacija o programu održivog razvoja Sharing Beauty With All

Kao dio programa održivog razvoja pokrenutog 2013. godine Sharing beauty with all, L’Oréal je preuzeo obveze za 2020. godinu pridržavajući se svih njegovih učinaka iz vrijednosnog lanca, od dizajna proizvoda preko nabave sastojaka do proizvodnje i distribucije.

 Na kraju 2019. godine postignuti su sljedeći rezultati:

  • smanjena je emisija CO2 za 78 % iz tvornica i distribucijskih centara u odnosu na 2005., uz povećanje proizvodnje za 37 % u istom razdoblju;
  • poboljšan je društveni i ekološki profil za 85 % proizvoda lansiranih u 2019. godini s obzirom da su svi novi proizvodi Grupe razvijeni pomoću alata ecodesign SPOT;
  • 635 ljudi iz siromašnih zajednica dobilo je potporu u pronalaženju posla zahvaljujući L’Oréalovom programu Solidarity Sourcing;
  • L’Oréal je četvrtu godinu zaredom dobio trostruki A, najbolji mogući rezultat prema svim ocjenama CDP-a u tri ključna područja: zaštita klime te održivo upravljanje vodama i šumama. L’Oréal je jedina svjetska tvrtka kojoj su četiri godine zaredom pripale CDP-ove tri A ocjene.

Ovim programom održivog razvoja, kao i čvrstim opredjeljenjem za etiku, politikom promicanja različitosti i filantropskim nastojanjima koje podržavaju L’Oréal Fondacija i brendovi, Grupa pridonosi sa 15 od 17 ciljeva održivog razvoja postavljenih od strane Ujedinjenih naroda od 2015. godine.


Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.