Orban uzima političkim strankama 50% sredstava, novac ide za obranu od koronavirusa

Gulyás Gergely najavio da će teret krize morati podnijeti i političke stranke, banke, multinacionalni trgovački lanci i lokalne samouprave

Mađarska vlada je zbog troškova obrane od epidemije koronavirusa i teške gospodarske situacije odlučila temeljito reorganizirati proračun. Ministar u vladi Viktora OrbanaGulyás Gergely najavio da će teret krize morati podnijeti i političke strankebankemultinacionalni trgovački lanci i lokalne samouprave.

Vlada je iz ministarstava povukla ili preusmjerila ukupno 1.3 milijardi mađarskih forinti. Političke stranke morat će prenijeti 50% svoje državne potpore u fond za obranu od koronavirusa, od čega Vlada očekuje 1,2 milijarde forinti.

Gulyás je govorio i o činjenici da se od poreza na multinacionalne trgovačke lance očekuje 36 milijardi HUF. Kako je podsjetio, takav poseban porez već je bio nametnut ranije i uspjeli su ga obraniti na sudovima EU-a, tako da sada za to nema prepreka.

Lokalne samouprave moraju u središnji proračun preusmjeriti prihode od poreza na automobile, što iznosi 34 milijarde forinti. Prema Gulyasovim proračunima, fond za obranu iznosit će ukupno 663 milijarde HUF.

IZVOR: FOKUS


[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.