Uvodi se red u gradsku socijalu Zagreba, a ministrica Bedeković radit će reda i po cijeloj Hrvatskoj

Mnoge primatelje zajamčene minimalne naknade (socijalna pomoć) u Zagrebu su posljednjih dana neugodno iznenadili pozivi koje primaju od Centra za socijalnu skrb radi upućivanja na rad za opće dobro bez naknade. Prema postojećem Zakonu o socijalnoj skrbi svi radno sposobni korisnici te naknade dužni su odraditi 40 sati mjesečno bez naknade. Sve to se događa nakon debakla HDZ-a i Milana Bandića u metropoli na nedavno održanim predsjedničkim izborima.

Vesna Bedeković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku,  zauzela je tvrdi stav prema gradskoj vlasti i još prošle jeseni je održala sastanke u svim Centrima za socijalnu skrb gdje je dogovoreno da se počne uvoditi red u gradsku socijalu. Istu mjeru već provode Vrgorac, Bjelovar, Knin i još neki gradovi te su njihova iskustva pokazala da se većina radno sposobnih korisnika socijalne pomoći ne odazove na poziv za javne radove te gube pravo na naknadu.

U Zagrebu je ta populacija glasačka baza Milana Bandića i sada su se našli na udaru. U toj skupini stanovništva najveći dio otpada na Rome koji su donedavno bili zaštićeni kao lički medvjedi. Najveći dio njih se ne želi integrirati u društvo jer ne šalju djecu u školu, devastiraju gradske stanove. čine kaznena djela i stvaraju ilegalne deponije otpada.

Zagrebački gradonačelnik im je godinama nekritički povlađivao zbog nekoliko tisuća glasova. sada se stvari mijenjaju jer je ministrica odlučila tome stati na kraj i uvesti reda u Gradu Zagrebu. Ovaj potez će sigurno naići na veliki otpor i može se očekivati puno buke u medijima, ali većina građana koji žive od svog rada će ga sigurno podržati. Slična stvar će se polako početi primjenjivati na cijelu državu jer treba odvojiti žito od kukolja i ostaviti novac ljudima kojima je zaista potreban.

Korisnici socijalne pomoći će se na ovaj način osjećati društveno korisni što je početak njihovog uključivanja na tržište rada i izlazak iz začaranog kruga siromaštva. Sve ovo govori da Vesna Bedeković radi odličan posao što je velika promjena nakon katastrofalnih mandata Milanke Opačić i Nade Murganić. U svakom pogledu, polako dolazi kraj života na državnim jaslama na što je navikla većina birača Milana Bandića, pišu Zagrebačke vijesti.

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.