Nevjerojatan propust na Ininoj pumpi, u spremnicima za dizel se našao benzin

U Ini šute o razmjerima greške, za javnost nema informacija a nema niti upozorenja vozačima koji su kupovali dizel gorivo na Smokoviku. Telefon na benzinskoj postaji uzalud zvoni, prodavači znaju o čemu se radi ali logično samo sliježu ramenima

Vozači koji su jučer na Ininoj benzinskoj postaji Smokovik u Splitu, u ulici Zbora narodne garde 8 (kod trgovačkog centra Mall of Split), točili dizel gorivo u svoje automobile, kombije ili kamione najvjerojatnije će se naći u velikim problemima i morat će, ako već nisu, potražiti pomoć servisera.

Ako još i nema kvara na automobilu dobro bi bilo preventivno provjeriti kakvo gorivo im se nalazi u vozilu. Nečijom nimalo bezazlenom greškom, naime, u spremnicima za dizel gorivo na benzinskoj postaji Smokovik našao se benzin pa su kvarovi i štete svima koji su trebali jedno, a dobili drugo gorivo – neizbježni. Događa se, kaže namrštena lica jedan od radnika postaje.

Alarm o skupoj grešci nisu odaslali iz Ine nego je to učinio jedan od oštećenih, koji se prirodom posla uputio na nešto dužu vožnju pa je među prvima shvatio što je razlog kvaru na motoru. Iz servisa su ga obavijestili da je u pitanju benzin koji ne odgovara dizel motoru, popravili kvar i ispostavili račun od 22.000 kuna(!).

Na benzinskoj postaji Smokovik nisu polemizirali oko toga što je uzrok kvara pouzdanog Mercedesova kombija. Priznali su vlastitu krivicu i uputili vozača na Inin besplatni telefon gdje se trebao požaliti i zatražiti naknadu štete. Računi su otišli u Zagreb i oštećenom slijedi čekanje na potez kompanije koja bi trebala obeštetiti kupca svog proizvoda.

U Ini šute o razmjerima greške, za javnost nema informacija, a nema niti upozorenja vozačima koji su kupovali dizel gorivo na Smokoviku. Telefon na benzinskoj postaji uzalud zvoni, prodavači znaju o čemu se radi, ali logično samo sliježu ramenima. Šef postaje Ivica Matković po korporativnom pravilu ne smije reći ni slova (čak ni vlastito ime i prezime) i upućuje na besplatni telefon. Na besplatnom telefonu (0800 1112) automat recitira poruku i ostavlja mogućnost da se pojadate glasom ili u pisanoj formi. Može poslati mail pa čak i zaboravljeni faks. Nikakav odgovor u realnom vremenu nećete dobiti.

Neslužbeno, ‘promašena’ je cijela cisterna goriva. A to je 18.000 litara ili 36.000 litara ako je tu bila i prikolica. Koliko je od toga završilo u spremnicima vozila može se samo nagađati jer nitko ne želi reći koliko brzo je greška otkrivena, odnosno koliko vozila je dobilo pogrešno gorivo. U naftnoj industriji mudro šute, korporacija se ogradila besplatnim telefonom i ne pada joj na pamet upozoriti/pozvati vozače da barem umanje štetu koliko je to uopće moguće.

Vozač koji je ispričao svoj slučaj želio je upravo to – upozoriti vozače koji su bili na Smokoviku što je uzrok njihovom problemu.

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.