Živjeti u katoličkoj džamahiriji

Gorkić Taradi
Gorkić TaradiKonobar s olovkom

Ljut sam, frustriran i takav će biti ovaj članak! Tko se nađe povrijeđen vjerojatno se našao s razlogom. Tako i treba!
Koliko vas je shvatilo da je naslov  paradoks, zapravo oksimoron?
Spominjanje džamahirije vas je sigurno odmah asociralo na islam, a jedina džamahirija koja je postojala i  zapravo važila kao socijalistička i sekularna zemlja je Libija sa svojim omiljenim diktatorom Gadafijem.
Mi nemamo Gadafija, mi imamo Bozanića & Co. koji uspijevaju širiti svoje krake u sve sfere društva. Žive raskošno i bogato na račun naroda, ne izdaju račune, ne plaćaju porez i u ovoj nazovi sekularnoj državi (poškakljajte me da se nasmijem) odlučuju tko, što, gdje i kako. Privilegirani su maksimalno, a zatupljen narod gleda kako bi im dao još veće privilegije. U Hrvatsku je ušla katolička diktatura kakve nema ni u Vatikanu. Kako to mogu reći? Jednostavno! U Vatikanu papa se trudi svim silama da diše kao narod i za narod i uz narod. U Hrvatskoj Bozanić & Co. se trude da dišu punim plućima na narodu!
Na satovima vjeronauka šire mržnju, a ljubav je k’o fol temelj vjere!
Za svećenike ne vrijedi Ustav i ne vrijede zakoni Republike Hrvatske, za njih ne postoje sudovi i kazne! Oni, kao što svojevremeno Tito nije priznavao “buržoaski sud” ne priznaju sudove RH!
Država iz proračuna plaća njihova privatna okupljanja u crkvama na misama. Ako je netko sad graknuo da to nisu privatna okupljanja ja pitam kako nisu ako je u 3. fazi “popuštanja” predviđeno, između ostaloga, da se 11. svibnja omoguće okupljanja do deset osoba, ali i dalje bez većih javnih okupljanja. Istovremeno plan je da se vjerska okupljana dopuste već od 2. svibnja. Sad ili je ovo neki neogregorijanskojulijanski kalendar po kojem 2. svibnja dolazi prije 11. svibnja ili su vjerska okupljanja privatna? A ako na privatnim okupljanjima nema ograničenja broja osoba tko prvi organizira neku privatnu feštu pa da se okupimo i proslavimo? Recimo ateističko nevjersko okupljanje zbog vjere?
I šlag na kraju, zabrana rada trgovinama nedjeljom da se “smanji kretanje”! Jebote, pa mi Hrvati smo zbilja glup narod! Daj nam mise i više nam ne treba! Nama čak ne treba ni kruha ni igara! Hostije, hostije nam dajte!
Korona ide kraju, vraćaju se četnici i ustaše, ali karantena ostaje da ustaše mogu punom snagom ustati!
Prioriteti se znaju pa osiguravanje povratka na posao nije važna stavka! Ni djeci škola nije važna! Bitno je biti na koljenima!

I nakon svih ovih frustracija koje mnogi od vas neće razumjeti jer ste “veliki Hrvati” pa makar i iz Kanade, a ja sam po vama “mrzitelj Hrvatske” jedna gesta koja mi je uljepšala dan: priča se kako će sad biti navala na frizerske usluge. E pa mene je kao stalnu mušteriju nazvala moja frizerka i pitala želim li dogovoriti termin sad kad se zna datum ukidanja te zabrane? To se zove planiranje i to znači voditi brigu o svojim mušterijama! I Vlada RH bi u tom potezu mogla nešto naučiti, naravno pod uvjetom da joj je stalo do naroda, ali već smo se višestruko uvjerili da se njima živo jebe za narod u Hrvatskoj! Prvo Crkva pa zatim majka Hercegovina!

PS: ako trebate propusnicu samo recite da idete na misu, rješava se pozitivno brzinom munje!


[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

5 thoughts on “Živjeti u katoličkoj džamahiriji

  • Komunistička,a ne katolička đamahirija.Ovom zemljom vladaju naizmjence komunistička i partizanska pokoljenja već 75 godina.

    Reply
    • No konačno da je netko napisao nekoliko pametnih riječi! Svaka čast!

      Reply
    • Često si to ponavljaj pa ćeš biti tvrđi”vjernik”!

      Reply
  • Poštovani gospodine Gorkić,

    moje ime je Benjamin, i ja sam vjernik.
    Čitajući Vaš tekst, nisam se osjetio ni uvrijeđen, ni povrijeđen, ni išta slično. Ni jedan negativan osjećaj. Žao mi je što ste tužni, ljuti i frustrirani, imate to pravo biti, i imate pravo to izreći.

    Moram Vam priznati da imate velik dar za pisanje. Pisali vi o nečemu o čemu se slažemo ili ne, Vaš je talent za pisanje neosporan.

    Žao mi zbog Vaših frustracija, ljutnje, i osjećaja nepravde.

    Smijem li Vas pitati, odakle ta ljutnja, osjećaj nepravde od strane Crkve, odakle ta nesnošljivost(ne usuđujem se reći mržnja) prema Crkvi? Možete li mi, molim Vas, objasniti kako je do toga došlo?
    Je li to iz osobnog iskustva, ili iz priča, odgoja ili nečeg sličnog?

    Hvala Vam na Vašem tekstu.
    I bez obzira na to vjerovali Vi u Boga ili ne, zvao se On Bog, Isus Krist, Alah ili onako kako ga Vi zovete, On je dobar, On Vas ljubi, i Njega boli što se Vi tako osjećate, isto kao što je Ocu bolno kad njegovo dijete pati.

    Svako Vam dobro,
    Benjamin

    Reply
    • Poštovani Benjamine,
      zahvaljujem na komplimentu o pisanju. Godi mom egu!
      Što se tiče osjećaja ljutnje mislim da sam u tekstu sve objasnio, smetaju me dvostruki kriteriji i smatram da je crkva neopravdano privilegirana i da ima važnijih stvari za popuštanje mjera u ADEKVATNIM terminima.
      A o Bozaniću (neću ga nazvati ni gospodinom) ću reći samo još jedno: uspio je u onome što ni komunisti nisu uspjeli, uništiti iskrenu vjeru u Hrvata!
      Gorkić Taradi

      Reply

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.