Obrana penala, poništenje, crveni karton, obrana penala!

Dvoboj mladih reprezentacija Iraka i Katara (do 19 godina) ostat će zabilježen po jednom nevjerojatnom događaju. Nakon što je susret okončan rezultatom 1:1 prišlo se izvođenju jedanaesteraca.

Sve je teklo glatko do posljednje serije kada je odlični vratara Katara Shehab Mamdouh obranio udarac Iračanina Muntadhira Mohammeda, u zagrljaj su mu potrčali suigrači slaveći prolazak prema završnom turniru i svjetskom prvenstvu za igrače do 19 godina. I sve bi završilo spektakularno da nije sudac procjenio da je Mamdouh ranije napustio gol-liniju i poništio je obranu.

Zbog protestiranja, a kako bi potvrdio svoju odluku, sudac je dodijelio mladom vrataru Katara Mamdouhu žuti karton, a kako mu je to bio drugi, uslijedilo je i isključenje.

Umjesto Mamdouha na gol je stao kapetan Katara Nasser Abdulsalam, koji je malo šetao po crti, zbunio Muntadhir Mohammeda i obranio ključan penal, te pogurao Katar na Svjetsko prvenstvo.

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.