Hrvatska ima jedan od najljepših stadiona na svijetu, a to je…

Ugledni britanski BBC sastavio je listu 10 najljepših stadiona na svijetu, a na šestom mjestu je stadion iz Hrvatske, javlja Tportal. No, nije u pitanju ni stadion na Kantridi, ni poljudska ‘školjka’

Gospin dolac u Imotskom našao se u izboru uglednog medija, te je na visokom šestom mjestu najljepših stadiona na svijetu. Inače, stadion na kojem igra NK Imotski smješten je ispod stijena uz Modro jezero, a odmah pokraj je i stara utvrda Topana.

Gospin dolac u Imotskom

Gospin dolac u Imotskom
Gospin dolac u Imotskom

Iza sebe je ‘ostavio’ CenturyLink Field (Seattle, SAD), The Floating Stadium (Singapur), Hasteinsvollur (Island), te legendarnu F-1 stazu u Monte Carlu.

U BBC-evom izboru najljepši stadion na svijetu je Estadio BBVA Bancomer, na kojem igra meksički Monterrey.

Estadio BBVA Bancomer
Estadio BBVA Bancomer

Na drugom je mjestu neobični HPCA stadion u Dharamsali (Indija), a potom slijedi i teren za golf u kanadskom Pembertonu Big Sky Golf.

HPCA stadion
HPCA stadion
Big Sky Golf
Big Sky Golf

Četvro mjesto pripalo je nogometnom stadionu Comunal D’Andorra La Vella (Andora), dok je peto mjesto rezervirano za Queenstown Event Centre na kojem nastupaju ragbijaši Novog Zelanda.

Iako bi ovdje zasigurno bilo mjesta i za neke poznatije ili zvučnije stadione, poput Ptičjeg gnijezda u Pekingu ili možda nekog od europskih stadiona, poput novih zdanja u Poljskoj, posebice onog u Gdanjsku, BBC se ovog puta odlučio za stadione neobične infrastrukture, ali i koji su sjajno ukomponirani u prirodni okoliš.

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.