Oglasi

Međunarodni dan bijelog štapa

Međunarodni dan bijelog štapa obilježava se svake godine 15. listopada, u našoj zemlji počevši od 1996. godine odlukom Hrvatskog sabora.

Obilježavajući Međunarodni dan bijelog štapa, imamo veliko zadovoljstvo što se brojni projekti uspješno provode sa željom da se tako i nastavi. Naravno, zahvaljujemo i na pomoći institucijama bez kojih bismo mnogo teže realizirali planirano. Slijepe osobe obogaćuju društvo svojim talentima koje kao i videće osobe posjeduju, samo ih treba prepoznati i podržati. Udruga slijepih zato i postoji da se senzibilizira javnost za slijepe osobe i da se članovi uključe u zajednicu u kojoj žive.

U četvrtak, 12. listopada 2017. godine, članovi i predstavnici Udruge slijepih Međimurske županije prisustvovali su obilježavanju Međunarodnog dana bijelog štap u Ptuju u Sloveniji. Ujedno je Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Ptuj obilježilo sedamdesetu godišnjicu djelovanja. Prema potpisanom Sporazumu o zajedničkom djelovanju i međusobnoj suradnji za unapređenje kvalitete života osoba s oštećenjem vida između Udruge slijepih Varaždinske županije, Medobčinskog društva slepih in slabovidnih Ptuj, Medobčinskog društva slepih in slabovidnih Murska Sobota i naše Udruge, za razdoblje 2017.-2020., tradicionalno, svake godine, jedna od udruga potpisnica organizira međunarodne sportsko-rekreativne aktivnosti te obilježavanje Međunarodnog dana bijelog štapa.

Udruga slijepih Međimurske županije

Međunarodni dan bijelog štapa

Oglasi
Godišnja reklama na portalu Međimurje info za 200 kn donacije Udruzi Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.
%d blogeri kao ovaj: