“Tri kralja” obilježila početak korištenja dva igrala za djecu s teškoćama u razvoju

Nakon što je jučer u Ulici Zinke Kunc u Čakovcu (kod teniskih terena na čakovečkom Jugu) otvoreno vježbalište na otvorenom, danas su postavljena i dana na korištenje dva igrala za djecu s teškoćama u razvoju.

vježbalište na Jugu
vježbalište na Jugu

Osim djece i mene je jako razveselilo postavljanje tih dvaju igrala s obzirom da sam upravo ja prije tri godine predložio Gradu Čakovcu kao Gradu prijatelju djece postavljanje takvih igrala i tri godine u nekoliko navrata opetovano postavljao pitanje kad će biti postavljena, a obećano je da će doći do realizacije. Emocije su proradile u trenutku kad sam došao do dječjeg igrališta, a jedno dijete mi je prišlo i uz osmijeh mi pružilo ruku.

Zbog toga me danas na otvorenju gradonačelnik Stjepan Kovač upitao (pomalo kivnim glasom mi se učinilo) jesam li sad zadovoljan, opravdavajući toliko čekanje time da proizvođač takva igrala nema na zalihi, već se rade po narudžbi i po mjeri, a sve to iziskuje vrijeme.

Od kolike su važnosti ta dva igrala za male Čakovčanke i Čakovčance i njihove goste najbolje govori podatak da su otvorenju osim gradonačelnika osobno prisustvovala i njegova dva zamjenika Mario Medved i Zoran Vidović.

ljuljačka
Napomenuo je i da će se jedno takvo dječje igralište kao što je ovo na ulazu u Perivoj Zrinskih biti napravljeno i na čakovečkom Jugu kod 2. osnovne škole, u sklopu kojeg će biti postavljeno i jedno igralo za djecu s teškoćama u razvoju.

Odmah upućujem i jedan apel tetama iz vrtića, ali i roditeljima, jer se već danas ukazala potreba za time. Uz sva ostala igrala ta dva igrala su za djecu sa teškoćama u razvoju, pa im dajmo i da ona u njima uživaju. Nisu predviđena da cijela vrtićka grupa odjednom navali na ljuljačku predviđenu za djecu u invalidskim kolicima.

Ljuljačke za djecu s teškoćama u razvoju

U svakom slučaju, danas se osjećam sretan baš kao sva ona djeca koja su se danas zatekla na dječjem igralištu, kao što će biti sretna, siguran sam, ona koja će tek otkriti sve draži tog dječjeg igrališta.

dječje igralište

P.S.: poslije ceremonije otvorenja otišao sam na omiljeni irish cappuccino na obližnju terasu, a uskoro je prošao i gradonačelnik sa zamjenicima, što su okolni gosti prokomentirali sa Evo Tri kralja, a ja im zahvaljujem na poklonjenom naslovu!

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.