Doručak je jako važan kod gubitka kilograma

Doručak je jako važan kod gubitka kilograma

Prehrana je jako bitna kod svakog pokušaja gubitka kilograma, a stručnjaci ovdje posebno naglašavaju važnost doručka, prenosi Time.

Postoji nekoliko pravila kojih bi se trebalo držati ukoliko je cilj dugoročni gubitak kilograma te zadržavanje takvog stanja, bez jojo efekta i povratka neželjenih kilograma.

Stručnjaci i znanstvenici odavno tvrde kako zdrav i pravilan doručak potiče rad našeg metabolizma, što je odlično ako želimo izgubiti koji kilogram te pritom ostati zdravi.

No, nije svaki doručak dobar doručak, stoga su nutricionisti odlučili, kroz tri kratka pravila, objasniti kakav bismo doručak i kada trebali jesti te otkriti poneki mali i jednostavan trik koji će ubrzati željeni gubitak kilograma.

Doručak treba pojesti odmah nakon buđenja

Stručnjaci preporučuju da doručak pojedemo unutar 30 do 60 minuta od buđenja, jer će upravo na taj način on najpovoljnije djelovati na naš metabolizam. Tada je, tvrde, mehanizam sagorijevanja masnoća u našem tijelu najjači te tu prednost svakako treba znati iskoristiti.

Također, ukoliko doručak pojedemo nakon buđenja, dulje ćemo se osjećati sitima i nećemo osjećati toliko snažnu potrebu za nekim nepotrebnim i nezdravim namirnicama. Ako ste osoba koja jednostavno nije jutarnji tip i ne možete zamisliti da već pola sata nakon buđenja nešto jedete, nutricionisti preporučuju da napravite neki zdravi, voćni smoothie, koji će vam dati potrebnu energiju i zasititi vas do ručka.

Neka doručak sadrži dovoljnu količinu proteina

jaja na oko

Svima je već dobro poznato da proteini pomažu u gubitku kilograma, a to pravilo posebno važi za doručak. Nutricionisti stoga preporučuju da ujutro pojedete namirnice poput jaja ili grčkog jogurta, koje će vas zasititi više od ugljikohidrata ili masti.

Jedna je studija ustvari pokazala kako su žene koje su za doručak konzumirale jaja gubile dvostruko više kilograma od žena koje su jutro započinjale pecivom. Upravo zato što vas proteini iz jaja čine sitima, tijekom dana ćete unositi duplo manje kalorija, što je odlično ukoliko želite izgubiti koji kilogram.

U doručak dodajte i bananu

Doručak koji sadrži takozvani otporni škrob može vam pomoći da dulje ostanete siti i da lakše potrošite kalorije, s obzirom da potiče vaše tijelo na bolju potrošnju masnoća.

Otporni škrob nalazi se u namirnicama kao što su banane ili orašasti plodovi, stoga nutricionisti preporučuju da ujutro pripremite zobenu kašu s dodatkom banane i lješnjaka, oraha ili nekog drugog orašastog ploda.

IZVOR: Telegram

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.