Novi sustav zaštitnih ograda na cestama

Korejska tvrtka osmislila je novi sustav zaštitnih ograda na cestama i autocestama koji je, tvrde, značajno efikasniji u očuvanju života i imovine

zaštitna ograda

Korejska tvrtka ETI  – Evolution in Traffic Inovation (Evolucija u prometnim inovacijama) osmislila je novi sustav zaštitnih ograda na cestama i autocestama.

Tvrde kako je isti značajno efikasniji od sadašnjih željeznih ograda jer mnogo bolje apsorbira silu udarca zbog toga što je jedna od glavnih komponenata bačva koja nije fiksna već se rotira.

Također ističu da se od njih automobili i ostala vozila neće odbijati već će ih fleksibilnost ograde usmjeriti natrag u smjeru kretanja kojim su išli. Koreanci isto tako tvrde kako je njihov sustav jeftiniji jer ga se može popravljati po potrebi, odnosno mijenjati naprimjer samo jednu bačvu, a ne cijelu ‘dionicu’ ograde bez obzira na to da li je oštećeno pola, tri ili pet metara.

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.