SkON natječaj za mikro priču 2018. i SF & Fantasy fandom konvencija

Sisački SkON, SF & Fantasy fandom konvencija, ove se godine održava 13. i 14. srpnja, u utvrdi Stari grad. Tim povodom ponovno je raspisan SkON književni natječaj i pokrenuta facebook stranica radi lakše komunikacije i informiranja. Želite li provjeriti kako je izgledalo prvo izdanje SkON-a tada kliknite na link. Također na sljedećem linku možete pročitati prošlogodišnje pobjedničko djelo, kao i djela finalista SkON flash fiction natječaja.

Ukoliko ste fan književnost. Volite pisati, ali ste u vječnoj bitci s vremenom. Gigantski roman na kojem radite vam polako zadaje glavobolje. U tom slučaju je ovaj književni natječaj kao stvoren za vas!

Pravila su sljedeća:

Priča mora biti flash fiction; mikropriča maksimalne duljine jedne kartice teksta (1800 znakova uključujući razmake).
Minimalna duljina nije zadana pa ako smisao uspijete predočiti makar i jednom jedinom rečenicom ulazite u konkurenciju natječaja.
Priča mora biti neobjavljena te se po autoru može dostaviti samo jedna priča.

Priča mora imati ukomponiran “žanrovski” element: element fantastike. Element može biti i sporedan detalj; granično ukomponiran u zaplet. Hoćete li pisati SF, fantasy, dječju književnost, pjesmu u prozi, nadrealizam je isključivo vaš odabir. Imate potpunu slobodu stilskog i tematskog eksperimenta.

Priče moraju biti na hrvatskom ili engleskom jeziku.

Za lakšu obradu priča iste je potrebno predati na sljedeći način:

Da priložite u email dvije pdf datoteke čije predloške možete pronaći u objavi (slobodno koristite vama potrebne oblike formatiranja). U slučaju ne baratanja modernim alatima, rado ćemo izaći u susret i zaprimiti vašu prijavu makar bila zapisana na kamenu.

  1. PDF dokument koji sadrži vašu priču; naslovljen ‘SkON mikropriča_Prezime i ime_Naziv priče’

  2. PDF dokument koji sadrži vaše podatke; naslovljen ‘SkON mikropriča – podaci_Prezime i ime_Naziv priče’

Krajnji rok za prijavu je 24.06.2018. godine.

Prijave se šalju na email skon.sisak@gmail.com s predmetom ‘SkON mikropriča 2018_Naziv priče’ (bez osobnog imena u predmetu).

Najbolja priča bit će proglašena na samoj konvenciji te će osvojiti novčanu nagradu u iznosu 500 kn.

Pišite, uživajte i pokažite svoj svijet drugima!

SkON je zamišljen kao dvodnevno događanje koje za cilj ima promicanje žanrovskih sadržaja i kulture, a drugo izdanje mlade konvencije održat će se 13. i 14. srpnja unutar pitoresknog okruženja sisačke utvrde “Stari Grad”. Zidine utvrde tako će postati idealna kulisa planiranom programu; programu koji pokriva širok spektar “fandoma” (književnost, film, kvizovi, bordgaming…). Pridružite nam se u srpnju, zabavite se te pomognite uključiti Sisak na konvencijsku mapu; Sk …ON!

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.