Dođite na Beerfest Sjever – Međimurski Pivski Festival!

beerfest

Ovog vikenda sve je spremno za najveći međimurski festival pive, Beerfest Sjever u Čakovcu. Festival koji je već davno prestao biti samo “pivski” počinje već od popodnevnih sati u petak 7. listopada i trajat će sve do kasnih noćnih u subotu 8. listopada. Dva puna dana će tako Čakovec biti hrvatska pivska metropola!

beerfest

Beerfest Sjever – više od pivskog festivala!

U petak program počinje s prezentacijom dviju pivovara u atriju Starog Grada u Čakovcu, u restoranu Shamper. Tako će se široj javnosti po prvi puta predstaviti međimurska pivovara Lepi Dečki Brewery sa svoja prva dva piva, a nešto kasnije i zagrebački The Garden Brewery poznatog Nicka Colgana.

U restoranu Shamper u atriju Starog Grada pivovara međimurski Lepi Dečki predstavit će svoje planove i svoja prva dva piva, premium svijetlo lager pivo pod imenom “Međimursko”, ali i novost, Pale Ale “Kaj-El”. Zašto je baš ovo pivo poznato kao “Superman” među pivima, saznajte prvi u petak 7. listopada!

Vlasnika Garden brenda Nicka Colgana ne treba predstavljati ljubiteljima pive i glazbenih festivala. Producent i nekadašnji član megapopularnog benda UB40 po prvi puta dolazi u Čakovec, a sve u pratnji svog glavnog kuhara, novozelanđanina, Nicka Scholesa. U petak nakon prezentacije putujemo u Stari Hrast na After Craft Beer Party!

PREPORUKA:  Donacijom PBZ Grupe Županijskoj bolnici Čakovec obilježeno 10 godina projekta „Činim dobro svaki dan“

Kako je Nick Colgan poznat po vrhunskoj glazbi koju stvara, uz pivo koje mu je najnoviji proizvod, moguće je da ćemo i čuti njegove note za DJ-pultom. Za ostatak glazbene večeri u petak tu su DJ Poncije – Filip Horvat i Jerko Vugrinec koji će vas zabavljati do kasnih jutarnjih sati.

Pivska Subota u Gradu

U subotu krećemo već od ranih prijepodnevnih sati. Udruga sjevernohrvatskih homebrewera imat će prikaz kuhanja pive. Kako pripremiti sve, što ide u pivu, kako se kuha i na što posebno treba pripaziti, sve to možete saznati od najboljih kućnih pivara!

Uz sve to, domaći pivari prikazati će vam i ponudit na degustaciju i njihova vrhunska domaća piva. Uz majstore “kućne pivare” dolazi nam i Marko Ožegović administrator stranice “RateBeer” i po mnogima najbolji i najobuhvatniji kušać piva u Hrvatskoj, ali i regiji. Saznajte sve o pivu, stilovima, pivarima, hmelju i sladovima, ali i proizvodnji ovog božanstvenog napitka od našeg najvećeg poznavatelja piva!

Nakon dnevnog programa u atriju Starog Grada i Shamperu s početkom večeri (od 18:00 sati) selimo se u Stari Hrast gdje smo spremni za degustaciju brojih proizvoda naših najboljih pivovara. Po prvi puta će se međimurskoj publici predstaviti tako The Garden Brewery, Crafter’s, Olde Town, a tu su i naši stari znalci i partneri sa novim pivama i stilovima: Križevačka pivovara, Pivovara Daruvar, Varionica, Pulfer, Kahli Beer i naravno Lepi Dečki Brewery. Uz sve to, u Craft Beer Pub-u Stari Hrast u ponudi je i još 45 stilova craft piva u bocama i limenkama, stoga vrhunskog piva neće biti na odmet!

PREPORUKA:  Ovo je najbolja poruka za Dan neovisnosti

Za glazbenu kulisu u subotu zadužen je domaći dečko Filip Babić, koji u zadnje vrijeme svira pod pseudonimom “Sladoled”. Nježni funk, disco i rock zvuci rasplesat će vam noge, razvezat jezike i pomoći da uživate u nježnim pivskim zagrljajima do duboko u noć.

No, da sve ne ostane na pivu, odličnoj klopi i vrhunskoj glazbu pobrinula se ekipa iz Gentleman.hr, popularni međimurski bradonje i Brico! Svi gentlemani, gospoda i bradonje tako će u Starom Hrastu u petak i subotu moći srediti svoju bradu, brčine, zaliske i saznati zašto je ova vještina postala prava umjenost. U Starom Hrastu tako će niknuti pravi “pop-up” Barbershop gdje se i svi bradonje mogu prijaviti, fotkati i ući u kandidaturu za “najbradonju” Hrvatske! Prvi žilet sjeverne Hrvatske, brico Stanko, biti će na usluzi svim muškarcima i onima koji se tako osjećaju, a koji će uz odličnu pivu, BBQ i burgere htjeti izgledati kao gospoda.

barbershop

Vidimo se u petak u Čakovcu!

Krešimir Biskup
Beerfest Sjever

Odgovori