Đuro Horvat iz tvrtke Tehnix proglašen Poduzetnikom godine

Đuro Horvat

Đuro Horvat iz tvrtke Tehnix izabran je za Poduzetnika godine u izboru koje drugu godinu zaredom u našoj zemlji organizira konzultantska tvrtka EY.

Horvat će nas predstavljati u lipnju u Monte Carlu na svjetskom izboru poduzetnika godine na kojem će se natjecati 60 poduzetnika.

Tehnix je vodeća eko industrija u ovom dijelu Europe za projektiranje, proizvodnju, servisiranje strojeva, opreme, postrojenja i tehnologije koji su u funkciji zaštite okoliša.

Ima preko 325 stalno zaposlene osobe sa svojim kooperantima, 50 vlastitih patenata i inovacija te preko 350 vlastitih proizvoda koji se plasiraju na domaćem i svjetskom tržištu, što tvrtku svrstava u u red najuspješnijih tvrtki u Republici Hrvatskoj.

Na čelu žirija Emil Tedeschi, među finalistima i Davor Zidarić iz Centrometala

Uz pobjednika EY Poduzetnika godine za 2015., finalistima ovogodišnjeg programa proglašeni su Kristijan Milaković iz tvrtke Nicro d.o.o., Tomislav Mamić iz tvrtke Tommy d.o.o., Habiba Legac – Feroimpex automobilska industrija d.o.o., Mohamed Radwan Joukhadar – Medical Intertrade d.o.o., Davor Zidarić – Centrometal d.o.o., Stjepan Hittner – Hittner d.o.o. te Boris Žgomba – Uniline d.o.o.

Među njima našlo se i dvoje dobitnika nagrada u posebnim potkategorijama. Tako je Kristijan Milaković iz tvrtke Nicro d.o.o. nagrađen za inovativan rad u potkategoriji pod nazivom Tehnološka inovativnost, dok je nagradu za Međunarodno postignuće dobila Habiba Legac – Feroimpex automobilska industrija d.o.o..

Odluku o tome koji će poduzetnik predstavljati Hrvatsku u Monte Carlu donio je nezavisni sedmeročlani žiri na čelu s Emilom Tedeschijem. Članovi žirija su kao i prošle godine bili direktorica Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Vedrana Jelušić Kašić, poduzetnici i investitori Nenad Bakić i Saša Cvetojević te dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu prof. dr. sc. Lajoš Žager, a kojima su se ove godine pridružili i prošlogodišnji pobjednici te prvi hrvatski EY Poduzetnici godine – Alan Sumina i Zoran Vučinić iz tvrtke Nanobit.

iZVOR: eMedjimurje

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.