Nova izložba malih životinja u Nedelišću okupila više od 140 izlagača

Nadaleko je znana i cijenjena Izložba malih životinja u Nedelišću, na Mesapu, koja već 47 godina okuplja uzgajivače, ali i velik broj posjetitelja te svake godine biva mjesto razmjene iskustava i učionica za najmlađe kroz njihove susrete s malim životinjama. Na Mesapu je otvoreno 47. izdanje ove popularne manifestacije, koja je okupila 140 uzgajivača iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske, te na kojoj je izloženo 1210 malih životinja, koje se mogu razgledati još danas, u nedjelju, 14. siječnja u dvorani Mesapa.

Župan Međimurske županije Matija Posavec na svečanosti je pohvalio entuzijazam i trud organizatora iz Udruge uzgajivača malih životinja Nedelišća:  „Iz godine u godinu podiže se kvaliteta izložbe i raste njena popularnost kako među uzgajivačima, tako i među posjetiteljima. Važna je i edukativna strana manifestacije koju redovito prate sadržaji za najmlađe, a jednako tako razmjenom iskustava uzgajivači obogaćuju svoja iskustava“, istaknuo je župan, a aktivnost Udruge uzgajivača malih životinja pohvalio je i načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak: „Iznimna povezanost naših udruga s Općinom, te školom, stvara ovakve rezultate. Izložba malih životinja odavno je postala više od izložbe, zbog čega joj raste popularnost“, rekao je načelnik Novak.

Da je i na međunarodnoj sceni, kada je riječ o uzgoju malih životinja, riječ o važnoj manifestaciji potvrdio je Ivica Kralj, potpredsjednik Saveza uzgajivača golubova, peradi, kunića, ptica i zamoraca Hrvatske te Ivan Škvorc, predsjednik Udruge uzgajivača malih životinja iz Nedelišća.

Na svečanosti otvorenja 47. Izložbe malih životinja, koju je vodio Ljudevit Boščak, nastupila su djeca iz Dječjeg vrtića Zvončić Nedelišće i Pjevački zbor Udruge umirovljenika Nedelišća.

Među više od 1200 eksponata na ovogodišnjoj izložbi, najviše je golubova, zatim peradi, kunića, zamorca te ptica, a tradicionalni prodajni sajam malih životinja održat će se u nedjelju, 14. siječnja, na otvorenom, ispred dvorane Mesapa.

Izvor i foto: Međimurska županija

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.