Kako je Sabor ostao bez konobara

Bio mi auto malo na popravku (prvi put nakon 13 godina), pa sam povremeno na posao išao i autobusom. Mijenjala su mi se dva prijevoznika: AP Varaždin i Croatia Bus.

Pa evo male usporedbe.

Dakle, relacija Čakovec – Pušćine kod AP Varaždin cijena vozne karte 16 kuna.
I šofer i kondukter su spojeni u jednu osobu, čovjeka moje dobi (i fizičkih osobina). Nikako ne mogu reći da je čovjek bio neljubazan, jedino se kod njega vidi zasićenost dnevnom rutinom i prisutno je čisto odrađivanje posla, automatizirane radnje i kretnje.

Ista ta relacija kod Croatia Busa cijeni se 13 kuna. I šofer je zapravo šoferka, mlada nasmiješena djevojka.
I kondukter je zapravo kondukterka, mlada nasmiješena djevojka. Nije 2 u 1, radi se o dvije nasmiješene djevojke.
Nemojte me krivo shvatiti, ne radi se ovdje o nikakvom seksizmu ili slinjenju nad djevojkama, radi se jednostavno o ugođaju putovanja.
Možda jednog dana i one postanu izmučene automatizirane djelatnice, no trenutno je Croatia Bus onaj koji daje više za manje!

PREPORUKA:  Gorkić je govorio, kao da je ikad i prestao!

KONTROLA KARATA

Dakle, poanta je, uvijek se treba prilagoditi tržištu.
Evo jedan primjer prilagodbe kod naših susjeda.

snimam svadbe

No trenutno traje i prilagodba na novu Vladu, izrečene su svakakve izjave, podosta prijetnji, obećano je podosta reformi, ali ne onih gospodarskih nego onih ustaško-četničkih.
Već su pušteni i probni baloni o promjeni datuma državnih praznika:

06.01. - Svi Sveti

A testiraju se i promjene namjene pojedinih agencija i zavoda:

nezaposlenima ulaz zabranjen

Međimurci su u toj Vladi dobili i svog ministra. Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Donjodubravčanin Darko Horvat bit će novi ministar poduzetništva i obrta.
Toplo se nadamo da će vratiti sjaj i ugled koje je obrtništvo nekad imalo, samo treba biti dovoljno otvorenog uma:

Obrtnica

Nova Vlada, istina, nije nabrojila što će napraviti, što će dozvoliti, ali je puno rekla o tome koja prava će ukinuti, zabraniti, koga će progoniti:

Registar izdajnika

U pitanju je već i II. mirovinsku stup, zato, drage moje kćerke, budite spremne na sljedeće jednog dana:

starost ludost

Očito je došlo vrijeme da se naprave konačni i definitivni izbori u životu. Iako Vakula najavljuje toplu zimu i mnogo sunca, nekako se čini da se crni oblaci skupljaju nad Hrvatskom. I da, to je moj stav, pa ću iznijeti da mi se čini da ova Vlada ima potencijal za nešto što nije uspjela još nijedna do sada – izazvati događanje naroda!

PREPORUKA:  Pojedinim nepismenim novinarima i građanima Hrvatske s one strane Drave

vlastiti stav

Na dan kad je potvrđena Vlada, mnogo toga je izrečeno, ali se jako malo toga (novoga) reklo.
Mnoge male stranke koje su sudjelovale u utrci za Sabor šute, kao i moj (bivši?) ORaH. Neke jer nemaju što reći, neke jer nemaju hrabrosti reći, a neke gledaju mogu li ipak nekako nešto ušićariti. No ja ostajem pri svome stavu, ostajem pri izrečenome, a bome i napisanome u mojoj novoj knjizi sa humorom, ironijom, satirom, u ovom djelu čak i sa elementima cinizma. Knjiga govori o mom doživljavanju politike, kroz oči konobara, jer ja sam taj konobar koji se upustio u svijet politike. Kako nemam što izgubiti, dozvoljavam si potpunu slobodu komentiranja svih negativnih i pozitivnih strana sa svog gledišta, dajući primjedbe i prijedloge, izrekavši ih “narodnim jezikom”, ali nikad suhoparno, uvijek navodeći vas, čitaoce, da se možete zamisliti u datoj situaciji.
Ne navodeći vodu na mlin nijedne političke stranke (možda!), svaku uvlačim u mlin svoje živopisne analize, i ne možete praktično pročitati ni jednu stranicu, a da Vam neće doći osmijeh na lice, a povremeno i grčevit smijeh!
A predstavljam i naslovnicu nove knjige “Kako je Sabor ostao bez konobara”:

PREPORUKA:  Dođite i zabavite se na promociji knjige Konobar s olovkom Taradi Gorkića

Kako je Sabor ostao bez konobara

Odgovori