Kako je Sabor ostao bez konobara

Bio mi auto malo na popravku (prvi put nakon 13 godina), pa sam povremeno na posao išao i autobusom. Mijenjala su mi se dva prijevoznika: AP Varaždin i Croatia Bus.

Pa evo male usporedbe.

Dakle, relacija Čakovec – Pušćine kod AP Varaždin cijena vozne karte 16 kuna.
I šofer i kondukter su spojeni u jednu osobu, čovjeka moje dobi (i fizičkih osobina). Nikako ne mogu reći da je čovjek bio neljubazan, jedino se kod njega vidi zasićenost dnevnom rutinom i prisutno je čisto odrađivanje posla, automatizirane radnje i kretnje.

Ista ta relacija kod Croatia Busa cijeni se 13 kuna. I šofer je zapravo šoferka, mlada nasmiješena djevojka.
I kondukter je zapravo kondukterka, mlada nasmiješena djevojka. Nije 2 u 1, radi se o dvije nasmiješene djevojke.
Nemojte me krivo shvatiti, ne radi se ovdje o nikakvom seksizmu ili slinjenju nad djevojkama, radi se jednostavno o ugođaju putovanja.
Možda jednog dana i one postanu izmučene automatizirane djelatnice, no trenutno je Croatia Bus onaj koji daje više za manje!

KONTROLA KARATA

Dakle, poanta je, uvijek se treba prilagoditi tržištu.
Evo jedan primjer prilagodbe kod naših susjeda.

snimam svadbe

No trenutno traje i prilagodba na novu Vladu, izrečene su svakakve izjave, podosta prijetnji, obećano je podosta reformi, ali ne onih gospodarskih nego onih ustaško-četničkih.
Već su pušteni i probni baloni o promjeni datuma državnih praznika:

06.01. - Svi Sveti

A testiraju se i promjene namjene pojedinih agencija i zavoda:

nezaposlenima ulaz zabranjen

Međimurci su u toj Vladi dobili i svog ministra. Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Donjodubravčanin Darko Horvat bit će novi ministar poduzetništva i obrta.
Toplo se nadamo da će vratiti sjaj i ugled koje je obrtništvo nekad imalo, samo treba biti dovoljno otvorenog uma:

Obrtnica

Nova Vlada, istina, nije nabrojila što će napraviti, što će dozvoliti, ali je puno rekla o tome koja prava će ukinuti, zabraniti, koga će progoniti:

Registar izdajnika

U pitanju je već i II. mirovinsku stup, zato, drage moje kćerke, budite spremne na sljedeće jednog dana:

starost ludost

Očito je došlo vrijeme da se naprave konačni i definitivni izbori u životu. Iako Vakula najavljuje toplu zimu i mnogo sunca, nekako se čini da se crni oblaci skupljaju nad Hrvatskom. I da, to je moj stav, pa ću iznijeti da mi se čini da ova Vlada ima potencijal za nešto što nije uspjela još nijedna do sada – izazvati događanje naroda!

vlastiti stav

Na dan kad je potvrđena Vlada, mnogo toga je izrečeno, ali se jako malo toga (novoga) reklo.
Mnoge male stranke koje su sudjelovale u utrci za Sabor šute, kao i moj (bivši?) ORaH. Neke jer nemaju što reći, neke jer nemaju hrabrosti reći, a neke gledaju mogu li ipak nekako nešto ušićariti. No ja ostajem pri svome stavu, ostajem pri izrečenome, a bome i napisanome u mojoj novoj knjizi sa humorom, ironijom, satirom, u ovom djelu čak i sa elementima cinizma. Knjiga govori o mom doživljavanju politike, kroz oči konobara, jer ja sam taj konobar koji se upustio u svijet politike. Kako nemam što izgubiti, dozvoljavam si potpunu slobodu komentiranja svih negativnih i pozitivnih strana sa svog gledišta, dajući primjedbe i prijedloge, izrekavši ih “narodnim jezikom”, ali nikad suhoparno, uvijek navodeći vas, čitaoce, da se možete zamisliti u datoj situaciji.
Ne navodeći vodu na mlin nijedne političke stranke (možda!), svaku uvlačim u mlin svoje živopisne analize, i ne možete praktično pročitati ni jednu stranicu, a da Vam neće doći osmijeh na lice, a povremeno i grčevit smijeh!
A predstavljam i naslovnicu nove knjige “Kako je Sabor ostao bez konobara”:

Kako je Sabor ostao bez konobara

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.