Evrosong z kajkafskoga kota

Suzana Martinuš
Autor: Suzana Martinuš

Vjutro je naš japica visel na groji kaj jorgovan za Đurđevo. On kaj izviđoč pozi kaj nej što prešel polek a kaj on to nej videl.

– kaj je japica (pita ga soseda prek vulice), ste gledali fčera Evrosonga?
– kaj nej! I to jeno pet pot!
– kak vropco pet pot?
– je, sam tuljko pot zaspal i tuljko pot se zbudil dok so oni tam kokodokali. No, pak dej sam pogleč, zbudim se jo, i velim oni moji – joj, kak je ova pucka kaj popevlje grda! A ona ti mej veli da je to ne pucka. Dobro, onda joj kak je te dečec grdi! A ona mej veli da je to ne niti dečec! Pak, ki je onda vroboc? Mortik robot? Onda sam ti videl čudej vragov i polgolih moži. Neznam jo, negda si bormeš znal dal popevlje Treza Kesovija, Miška Kovočov… a ve,ve so ti to nekvi Špageti Bolonjez, Gibanica, Zmozano kazalište… A jo ti jih ionak ništ ne razmem kaj popevljejo. Si se stepljejo kaj da jih je struja vudrila i begajo koli kaj da jih biki nagonjajo. On jan je bil ves vo čipki…
– joooj japica! Pak to je bil naš dečec. On Bebi Lazonja!
– a je? Naš veliš? Onda je to nekaj čist drugo. Lepi dečec, kreden i baš je lepo popeval po domoči te Bolonjez. Sam kaj sam ga jo ne razmel.
Hoj ti rojši sim na kovo kaj namo vikali črez plot. Se to ne šika.

Tak so soseda i japica do obeda rasprovljali o Evrosongo. Ipak so oni stručni kaj stručni žiri. Vu se se razmejo makar i na stronjskom jeziko.
Inače, naš dečec neje bil prvi ali je bil najbolji! I nej se cela Evropa piše vrit! Tak. Ve pak idem spot. Lefko noč!

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera - IBAN: HR3124020061100838696

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.