Valentinovo (čitaj: romantika) u brojkama

U duhu nadolazećeg Valentinova, GetByBus.com i GetByFerry.com platforme su provele još jedno istraživanje, temeljeno na internoj bazi podataka koje obuhvaća više od 10.000 parova koji su odlazili na romantična putovanja koristeći ove platforme.

Koje su najromantičnije destinacije u Hrvatskoj?

Rezultati su pokazali da parovi najčešće putuju u Zagreb, Split, Zadar, Šibenik i Rijeku.

Pogledamo li najromantičnije destinacije, vidimo da i žene i muškarci odabiru iste lokacije za uživanje sa svojom boljom polovicom. Zagreb, Split i Zadar su najpopularnije destinacije za romantičan provod, s tim da žene nešto više preferiraju Split, a muškarci Zadar.

Muškarci preferiraju ljetna putovanja, dok žene preferiraju zimska. Najčešće se putuje u prosincu i kolovozu. Podatak koji nas je malo iznenadio jest da je upravo veljača mjesec u kojem se najmanje putuje! Čini se da Valentinovo najviše volimo slaviti kod kuće.

Valentinovo u Splitu

  • U Split najčešće putuju putnici imena Stipe i Ivana

Valentinovo u Zagrebu

  • U Zagreb najčešće putuju putnici imena Filip i Ana
  • Zagreb je najromantičniji grad u 2023. godini

Valentinovo u Zadru

  • U Zadar najčešće putuju putnici imena Ivan i Marija

Valentinovo u Šibeniku

  • U Šibenik najčešće putuju putnici imena Marko i Marija

Valentinovo u Rijeci

  • U Rijeku najčešće putuju putnici imena Tibor i Ana

Tko su najromantičniji Hrvati i Hrvatice?

Od ukupnog broja naših parova, najčešća imena putnica koja idu na romantična putovanja su Ana, Ivana i Marija. Među muškim imenima najviše se spominju Ivan, Marko i Josip.

S druge strane, ako pogledamo tko plaća putovanja, najromantičnije žene su Kristina, Ivana i Martina. Najromantičniji muškarci koji plaćaju najviše putovanja su Mario, Dominik i Bruno.

Uz to, zanimalo nas je još nešto – kojim ženama muškarci najčešće plaćaju putovanja, a kojim muškarcima žene najčešće plaćaju?

Muškarci najčešće plaćaju ženama koje se zovu Nika, Lana i Dora. S druge strane, žene najčešće poklanjaju putovanja Lovri, Davidu i Anti.

Tko Hrvaticama plaća putovanja?

Generalno, kada pogledamo tko najviše plaća putovanja, vidimo da 67% putovanja plaćaju žene, a 33% putovanja plaćaju muškarci.

Može se reći da su najčešće žene te koje organiziranju putovanja autobusom. Je li razlog tome to što žene više vole organizirati putovanja, to što su muškarci češće zaduženi za rezrviranje smještaja, ili nešto treće, možemo se samo pitati.

Valentinovo (čitaj: romantika) u brojkama

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera - IBAN: HR3124020061100838696

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.