Obilježavanje 100. godišnjice smrti Luise grofice Erdődy

U utorak, 16. siječnja 2014. godine navršava se stota godišnjica smrti Luise grofice Erdődy, dobročiniteljice, osnivačice zaklada za siromašne, podupirateljice raznih humanitarnih i građanskih udruga, škola, crkava te darovite pijanistice i skladateljice.

Stota godišnjica smrti Luise grofice Erdődy  bit će obilježena u Madžarevu i Novom Marofu kulturno-umjetničkim aktivnostima čiji su organizatori Kulturno-umjetnička udruga „Magda i Luisa“ iz Madžareva i Pučko otvoreno učilište Novi Marof.

Obilježavanje će započeti u Madžarevu u župnoj crkvi sv. Vida i sv. Jurja svetom Misom zadušnicom u 8.00 h, a nastavit će se kod dvorca Erdődy u 16.00 h polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća uz pil Majke Božje Lurdske. Obilježavanje će završiti u Maloj dvorani Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ u 17.00 h promocijom zbirke pučkih marijanskih pjesama „Sve nek Ti pjeva“ Ozrena Bogdanovića, predavanjem prof. dr. sc. Katice s. Katarine Koprek, pročelnice Instituta za crkvenu glazbu i koncertom marijanskih pjesama u izvedbi zborova župe Madžarevo i župe Ljubešćica.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.