Detmeć u novom ruhu – poslušajte “Tuđi grad”

Rap-rock bend Detmeć vraća se u novoj formaciji i pjesmom „Tuđi grad” najavljuje period izdavanja svježeg materijala. Novi singl također prikazuje Detmeć u ruhu kakvom dosad nije viđen.

>Ovog puta dečki ne donose spoj žestokih riffova i tvrdih rima, već upravo suprotno, pokazuju svoju mekšu stranu. Singl „Tuđi grad” atmosferična je pjesma, pitkih stihova ljubavne tematike, prepoznatljivih gitarskih dionica te pjevnih refrena koji odišu nostalgijom i sentimentom.

„Pandemijsko vrijeme provedeno u izolaciji iskoristili smo za stvaranje pjesama. Upravo su tada nastali temelji za velik dio novog materijala. Tako, „Tuđi grad” nije iznimka – poručio je Filip, gitarist i vokal Detmeća.

Detmeć je u međuvremenu doživio reorganizaciju svojih redova pa uz trojicu dosadašnjih članova (Karlo Ćavar – vokal, Hrvoje Pandžić – bubnjevi i Filip Kordovan – gitara i vokal) sada stoji i Mario Pavlić kao novi basist benda.

„Obzirom na promjene u samom bendu, odlučili smo da je „Tuđi grad” pravi izbor za singl novog materijala upravo zbog poveznice s nečim novim, drugačijim i svježim. Konotacije su tu, naš izbor je zapravo bio jednostavan. “- rekli su sa smješkom članovi Detmeća.

Vodeću ulogu u vizualnom dijelu singla imala je redateljica Laura Pascu. Okupila je perspektivnu ekipu glumaca (Tea Ljubešić i Jakov Zovko), njima pridodala snimatelje i majstore rasvjete (Denis Komljenović i Petar Lebinec) te scenografiknju (Zrinka Zagorec) i tako skrojila odličan kolektiv. Video spot je nastao na temelju kratke priče „Vrata” koju je napisao gitarist i vokal benda Filip Kordovan, a spomenutu priču možete pročitati na ovom linku.

„Želimo se zahvaliti dobrom duhu naše glazbene scene, Mariju Klariću, koji je nesebično uskočio i odsvirao bubnjeve. Također, naš Hrvoje napreduje nevjerojatnom brzinom na području audio inženjeringa te je već došao na razinu za oblikovanje zvuka ima naše  puno povjerenje. Opet je razvalio mix i master – ponosno su rekli iz Detmeća.

Na aranžmanu je radio čitav bend, autor glazbe je Filip, dok tekst potpisuju Karlo i Filip.

Detmeć  se zahvaljuje svima koji su na bilo koji način sudjelovali u stvaranju singla „Tuđi grad” te poručuju kako se od njih može očekivati nešto potpuno novo, ali da neće zanemariti i osnove na kojima su nastali – žestoke riffove i energične nastupe.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera - IBAN: HR3124020061100838696

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.