Foto: Reuters

LGBT jaslice razljutile dio vjernika u Italiji

Crkvene jaslice koje prikazuju dvije majke Isusa umjesto Marije i Josipa razljutile su konzervativne katolike i političare u Italiji, piše Reuters. Svećenik u Crkvi Svetog Petra i Pavla u Capocastello di Mercogliani, zaseoku u pokrajini Avellino oko sat vremena vožnje istočno od Napulja, branio je prikaz rođenja Isusa, piše Zadarski list.

“Želio sam ovom scenom pokazati da obitelji više nisu samo tradicionalne”, rekao je svećenik Vitaliano Della Sala za Reuters.

„U našim župama vidimo sve više djece iz novih tipova obitelji koje postoje i dio su našeg društva, djece odvojenih i rastavljenih osoba, homoseksualnih parova, samaca, mladih majki”, dodao je.

Della Sala je poznat u Italiji po simpatiziranju ljevičarskih politika i LGBT pokreta, a kaže da je njegov stav u skladu sa stavom pape Franje koji je ovoga tjedna dopustio svećenicima blagoslov istospolnih parova.

Senator Maurizio Gasparri iz stranke Forza Italia, koja je dio vladajuće koalicije, rekao je da LGBT jaslice “vrijeđaju sve one koji su uvijek imali poštovanje i odanost prema Svetoj obitelji”. Grupa Pro-Vita & Famiglia (Za život i obitelj) nazvala ga je “opasnim, sramotnim i bogohulnim”.

Pro-Vita, koja je pokrenula internetsku peticiju pozivajući biskupa Avellina da intervenira, rekla je da su jaslice u suprotnosti s učenjima Crkve o obitelji te da legitimiraju istospolno roditeljstvo i surogat majčinstvo.

Peticija je dosad pridobila više od 21.000 potpisnika. Surogat majčinstvo je zabranjeno u Italiji, a parlament razmatra mogućnost kriminaliziranja parova koji koriste surogat majke u inozemstvu.

Ovog je tjedna senator iz stranke Braćo Italije premijerke Giorgie Meloni predložio još jedan zakon koji bi spriječio ravnatelje škola da zaustave aktivnosti s katoličkom tematikom kao što su božićne predstave ili izrada jaslica.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera - IBAN: HR3124020061100838696

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.