FOTO: Screenshot HRT

Baka i djed iz Like umjesto sina plaćaju alimentaciju za unuke koje ne mogu vidjeti

Umirovljeni bračni par iz Like već tri i pol godine, umjesto sina, plaća alimentaciju za svoje četvero unučadi, nakon što ih je tužila snaha. Naime, kada jedan partner, obično otac, ne plaća alimentaciju, tada ta obaveza pada na bake i djedove.

Priču o umirovljenicima objavio je HRT u večernjem Dnevniku, a prenosi 24sata.hr. Baka i djed tražili su da im prilikom snimanja prikriju identitet jer ih je sram okoline i svih koji ih znaju. Njihov je sin nakon rastave ostao bez primanja, a financijski teret pao je na njih dvoje.

-Suprug i ja plaćali smo 7.000 kuna od naših 9.000 kuna mirovine ili 75 posto naših mirovina po ovršnom zakonu. Do sada smo uplatili oko 20.000 eura – ispričala je za HRT baka.

Pali su do granice siromaštva i živjeli od 300 eura na mjesec.

Centar za socijalnu skrb Korenica u nadzoru je utvrdio da nemaju dovoljno novca za podmirenje osnovnih životnih potreba i odredio jednokratnu naknadu od 3.500 kuna u tri rate, pojasnila je umirovljenica.

Više od novca, par iz Like muči tuga jer unuke nisu vidjeli već tri i pol godine.

Djed i baka iz Like i dalje svaki mjesec uplaćuju 400 eura alimentacije.

 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.