Zvira reč, i sretna i sjetna!

Dvorana Scheier u Čakovcu jučer, u nedjelju 29.10.2023. godine ugostila je 36 pjesnika čije su pjesme objavljene u zborniku “Zvira reč”, a kojeg su idejni začetnici Jagoda Vičević i Ivan Grahovec.

Najprije treba izreći pohvalu i zahvalu idejnim začetnicima ovoga projekta Jagodi Vičević i Ivanu Grahovcu, a zahvala ide naravno i svim autorima Zbornika.  U rukama nam je mali presjek poetskih radova suvremenih autora poezije našeg područja. U zbornik Zvira reč slili su se tekstovi različitih glasova, boja i ritmova. Svaki je jedinstven i svoj. Čitajući ih možemo osluhnuti kako žubore riječi kada ih se ne stavlja u tematski okvir. U Zborniku se skupio vrijedan broj autora koji svoje misli zapisuju na standardu ili kajkavštini s jednom svrhom – dati glas svom vremenu i mislima koje povremeno sve nas ili raduju ili tište. U širokoj paleti tema i različitih glasova naći ćete tu slobodnog stiha i rimovanih pjesama obojanih raskošnim emocijama: od humorističnih, melankoličnih, duhovnih, misaonih, ljubavnih, refleksivnih, dječjih, antiratnih, a zavičajnima osobito dominiraju pejzažne, nostalgične, sjetne… Uz činjenicu da čuvaju blago jezika, može se reći da je svima zajednička točka da su nama autorima, vjerujem i budućem čitatelju, često iscjeljujući i zacjeljujući. Iz iste smo zvjezdane prašine niti, s istim žarom na izvoru riječi, istome moru krenusmo teći“,  napisala je u uvodu Davorka Crnčec.

U glazbenim predasima publika je uživala uz Pjevačku sekciju KUU Zasadbreg.

U zborniku je objavljena i moja pjesma KAJ, pisana na standardnom jeziku o sjetnom prisjećanju na kaj poznavanje kojeg se kroz život izgubilo. Objavljeni autori dobili su tiskani primjerak zbornika, a ukoliko želite e-izdanje možete preuzeti na https://anyflip.com/almmb/jplo/

Zvira reč, i sretna i sjetna!

 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.