The Guardian otpustio karikaturista nakon 40 godina zbog karikature Netanyahua

Britanski list “The Guardian” otpustio je svog karikaturistu Stevea Bella nakon više od 40 godina rada zbog “antisemitske karikature” Benjamina Netanyahua.

Bell je rekao da ga je list Guardian otpustio zbog karikature koja je ocijenjena kao antisemitska.

“Rečeno mi je da više nisu spremni objavljivati ​​moj rad nakon karikature Benjamina Netanyahua”, rekao je Bell britanskim medijima.

Crtež prikazuje Netanyahua kako nosi boksačke rukavice i drži skalpel na golom trbuhu dok pravi rez u obliku Gaze, uz natpis: “Stanovnici Gaze, izađite odmah”.

Kritičari su rekli da je to bila referenca na Shylocka, židovskog zelenaša iz Shakespeareova Mletačkog trgovca koji traži “komad mesa” od onih koji ne mogu vratiti dug.

Bell je odbacio kritike kao neutemeljene.

“Sama slika inspirirana je karikaturom pokojnog, velikog Davida Levinea na kojoj predsjednik Lyndon Johnson pokazuje svoj ožiljak od operacije, a koji Levine crta u obliku karte Vijetnama”, objasnio je za BBC.

Glasnogovornik “Guardiana” potvrdio je da list neće obnoviti ugovor s Belom.

Prošli je tjedan objavio niz objava na X-u, nekadašnjem Twitteru.

“Postaje gotovo nemoguće povući ovu temu za Guardian, a da vas se ne optuži za korištenje ‘antisemitskih poruka'”, rekao je Bell ranije na X-u.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.