Foto hooligans.cz

VIDEO: BBB-i nenajavljeno upali u Atenu, u velikom sukobu ubijen grčki navijač

Unatoč zabrani gostovanja za večerašnji susret kvalifikacija za Ligu prvaka između AEK-a i zagrebačkog Dinama, veća skupina BBB-a stigla je u Atenu.

Njih oko 150 do 200 je, prema informacijama s grčkih portala, sinoć došlo do AEK-ovog stadiona gdje su se žestoko sukobili s domaćim navijačima. Grčki mediji javljaju kako je u sukobu poginuo jedan grčki navijač, koji je nožem izboden nasmrt.
 

 
Na strani zagrebačkih huligana su, kako se može pročitati na navijačkim forumima i društvenim mrežama, sudjelovali i pripadnici Gate 13, navijačke skupine Panathinaikosa, koji su s BBB-ima u tradicionalno dobrim odnosima.

Radi se o 22-godišnjaku koji je teško ozlijeđen prevezen s poprišta sukoba u atensku bolnicu, gdje je preminuo. Imao je više ubodnih rana. Ozlijeđeno je više navijača, od čega dvojica teže.

“Ozbiljan incident dogodio se ispred stadiona. Mladi Grk je izboden na smrt, a šest drugih ozlijeđenih osoba je u bolnici”, objavila je grčka policija, navodeći i da su 83 osobe uhićene nakon sukoba.

Upitno je odigravanje utakmice AEK-a i Dinama: ‘Divljaci su udarali sve na što su naišli. Bili su naoružani”. Policija je objavila da su uhićeni navijači imali boksačke rukavice, štitnike za koljena, palice, sjekire, pa čak i molotovljeve koktele.

Grčki mediji pišu kako je zbog sinoćnjih nereda u centru Atene, gdje je u sukobu zagrebačkih BBB-a i grčkih navijača, upitno održavanje večerašnje utakmice trećeg pretkola Lige prvaka između AEK-a i GNK Dinamo.

Konačnu odluku donijet će UEFA tijekom dana.

 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.