Župnik udario časnu sestru šakom u lice i završio u pritvoru

POLICIJA I NADBISKUPIJA REAGIRALI DVA DANA NAKON INCIDENTA!

Sukošanski župnik, don Domagoj Kelava, završio je u desetodnevnom pritvoru nakon što je u utorak oko 19 sati ispred Župnog ureda, najprije verbalno, a zatim i fizički, napao časnu sestru Anetu.

Potvrdio je to zadarski sud priopćenjem u kojem se navodi da je Policijska uprava zadarska podigla optužni prijedlog protiv D. K. (43) zbog prekršaja protiv javnog reda i mira te ga u popodnevnim satima dovela pred dežurnog suca Općinskog suda u Zadru.

Iz priopćenja zadarskog Suda može se iščitati i što se dogodilo toga 26. travnja u Ulici Hrvatskih branitelja, na javnom mjestu, pred nekoliko svjedoka. Sud navodi da je župnik najprije verbalno napao časnu sestru D. A. (70), psujući je riječima: »J… ti mater«, da bi je potom i fizički napao, udarajući je zatvorenom šakom u lice, nakon čega je časna pala na tlo. Zadobila je pri tome vidljive ozljede lica i ogrebotine na laktu lijeve ruke. Sud još navodi da je D. K. »narušio javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način« te da je bio »vidno alkoholiziran«.

Župnik Domagoj Kelava
Župnik Domagoj Kelava / Foto Zadarski list

U Sukošanu oko ove priče vlada zavjet šutnje, piše Zadarski listčasna sestra poricala je jutros napad, a o ovom slučaju oglasili su se priopćenjem iz Zadarske nadbiskupije u kojoj osuđuju agresivno ponašanje župnika te najavljuju i provođenje kanonskih mjera nad svećenikom.

»Nakon prijave o agresivnom ponašanju župnika prema časnoj sestri u Župi Sukošan, Zadarska nadbiskupija provela je potreban izvid. Ovim putem iskazujemo svoju žalost zbog događaja koji se ničim ne može opravdati. Radi se o verbalnom i fizičkom nasilju koje je u suprotnosti s ljudskim, moralnim i civiliziranim ponašanjem. Zadarska nadbiskupija izražava žaljenje zbog toga čina te se ispričava žrtvi kao i svima koji su tim sramotnim činom sablažnjeni i povrijeđeni. Osuđujemo takav način ponašanja i razumijemo ogorčenost javnosti jer se tim nedjelom narušava integritet i dostojanstvo žrtve, ali i svećeničkog poziva i službe. Protiv svećenika će biti provedene potrebne kanonske mjere«, navodi se u priopćenju Nadbiskupije.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.