Foto: Davor Javorovic/Pixsell

Uhićen Tomislav Tolušić, još jedan bivši HDZ-ov ministar s hrpom afera zbog kojih je morao napustiti vladu

Dvije osobe uhićene su u Hrvatskoj zbog sumnje na subvencijske prevare i zlouporabu položaja i ovlasti, izvijestio je Ured europskog tužitelja.

Kako doznaje Index, jedan od njih je Tomislav Tolušić.

“Ured europskog javnog tužitelja (EPPO), u suradnji s hrvatskim Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provodi hitne dokazne radnje danas, 7. srpnja 2022. godine, u Hrvatskoj.
 

 
Navedene radnje odnose se na dvije osobe zbog sumnje na počinjenje subvencijske prijevare i zlouporabe položaja i ovlasti vezano uz dva natječaja u vinskom sektoru, koje je raspisala hrvatska Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ta je dva natječaja sufinancirala Europska unija.

EPPO će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti”, izvijestili su.

Policija je rano jutros pokucala na vrata obiteljske kuće bivšeg potpredsjednika vlade i ministra Tomislava Tolušića u Virovitici.

Tomislav Tolušić još je jedan bivši HDZ-ov ministar s hrpom afera zbog kojih je morao napustiti vladu.

Bivši potpredsjednik vlade Andreja Plenkovića i potpredsjednik HDZ-a Tomislav Tolušić već duže je vrijeme u središtu više istraga, kako hrvatske policije, USKOK-a, DORH-a, tako i europskih istražitelja.

Danas je na udaru europskih istražitelja zbog primljenih milijuna iz programa “Vinske omotnice”, a na udaru je i domaćih istražitelja zbog namještanja potpora i poticaja u 2018. godini, zbog čega je uhićen ministar Horvat.
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.