Prilika za sufinanciranje solara za kućanstva iz cijele Hrvatske

Zelena energetska zadruga (ZEZ) i Raiffeisenbank u Hrvatskoj 11. rujna otvaraju treće izdanje nagradnog natječaj 2030. JE DANAS u kojem će glavna nagrada biti sufinanciranje 10 solarnih elektrana za kućanstva u iznosu 2.500 EUR. Ovaj nagradni natječaj je uz godišnje poticaje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost trenutno jedini natječaj za sufinanciranje solarnih elektrana za kućanstva otvoren za prijave iz cijele Hrvatske.

Uz lakši put do solarne elektrane za kućanstvo, cilj nagradnog natječaja 2030. JE DANAS je povećati razumijevanje o društvenoj i okolišnoj vrijednosti solarne energije. Zato su gradovi koji maksimalno koriste solarni potencijal koji im je na raspolaganju, odnosno “sunčani” gradovi, ovogodišnja tema ovog natječaja. Svi prijavitelji morat će tekstom i fotografijom dočarati svoju viziju života u “sunčanom” gradu, a nagradu od 2.500 EUR će zaslužiti 10 najkreativnijih rješenja.

Prijavitelji će ujedno morati zadovoljiti nekoliko osnovnih tehničkih uvjeta za ugradnju solarne elektrane, od kojih je ključan izrađen glavni projekt solarne elektrane. Sve koji planiraju skoru realizaciju solarne elektrane i zainteresirani su sudjelovati u ovom natječaju, organizatori zato pozivaju da čim prije izrade glavni projekt kako bi bili pravovremeno spremni sudjelovati. Natječaj će od 11. rujna biti otvoren za prijave na web stranici ZEZ-ovog neprofitnog servisa za podršku u realizaciji solarnih elektrana Na sunčanoj strani na adresi nasuncanojstrani.hr, s detaljnim informacijama o uvjetima i pravilima natječaja.

Dosadašnjim izdanjima natječaja 2030. JE DANAS, ZEZ i RBA su osigurali pet u potpunosti besplatnih ugradnji, 10 sufinanciranja u iznosu 2.500 EUR te 17 besplatnih glavnih projekata za solarne elektrane za kućanstva. Cilj im je potaknuti veće korištenje solarne energije u Hrvatskoj, koju vide kao jedan od najjačih aduta za energetsku neovisnost i smanjenje utjecaja klimatskih promjena na društvo i okoliš.

Zelene energetska zadruga (ZEZ) posljednjih 10 godina u Hrvatskoj potiče razvoj građanske energije, obnovljive energije u vlasništvu građana i lokalnih zajednica. ZEZ je jedan od nositelja prvih projekata građanske energije u Hrvatskoj “Križevački sunčani krovovi” i osnivač “Na sunčanoj strani”, neprofitnog servisa za podršku građanima u realizaciji solarnih elektrana za kućanstva.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.