Umjetna inteligencija u svijetu filma na SFF-u

Prijeti li nam svojevrsna inflacija kreative? Što su umjetnici budućnosti, a što je umjetnost budućnosti? – samo su neka od pitanja o kojima će  se razgovarati na panel raspravi AI u svijetu filma na ovogodišnjem Star Film Festu.

AI (Artificial intelligence) ili umjetna inteligencija, sposobnost nekog uređaja da oponaša ljudske aktivnosti poput zaključivanja, učenja, planiranja i kreativnosti posljednjih je godina uzburkala ljudsku svakodnevnicu i postala jedna od ključnih faktora koji će presuditi budućnosti kreativnosti. Računalo prima podatke (koji su već pripremljeni ili prikupljeni s pomoću vlastitih senzora, npr. fotoaparata), obrađuje ih i daje odgovore, no može li jedan od tih odgovora biti presudan za kreativni proces stvaranja umjetnosti kakav poznajemo danas, pa tako i u filmskoj industriji?

Na što će se svesti umjetnost budućnosti? Hoće li umjetnici postati programeri? Kome će u tom slučaju pripadati autorska prava? O tome pa i više na panel raspravi pričati će stručnjakinje za umjetnu inteligenciju, Martina Silov i Petra Horvatović, pravnica specijalizirana za umjetnu inteligenciju, Marijana Šarolić Robić i režiser i producent Bobby Boško Grubić.

Panel rasprava će se održati u subotu, 2. rujna u prostorijama Centra kreativne industrije Sisak (Ul. Stjepana i Antuna Radića 20) s početkom u 15:00 sati. Program je besplatan, a ako želite osigurati svoje mjesto u publici, svoj dolazak možete najaviti popunjavanjem online obrasca

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

.

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.