I danas moguće nevrijeme, a onda slijedi pržiona!

Ni četvrtak, kao ni prethodni dani ovoga tjedna, ne donosi stabilno vrijeme, ali ako volite sunce i ljetne vrućine, uskoro ćete doći na svoje – prognostičari najavljuju puno sunca i visoke temperature.

U većini krajeva u četvrtak će, prema informacijama DHMZ-a, biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te nestabilno. Povremeno kiša te pljuskovi s grmljavinom, u središnjim predjelima još ujutro, a zatim i drugdje u unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu. Pljuskovi pritom lokalno mogu biti izraženi. U Dalmaciji pretežno sunčano.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjeren sjeverozapadni i zapadni, na sjevernom dijelu prolazno i jaka bura.

Najniža temperatura od 14 do 19, na Jadranu između 19 i 24, a najviša dnevna uglavnom od 25 do 31 °C, u gorju malo niža.

Prema trenutnim prognozama, od petka do nedjelje bit će uglavnom sunčano. Oborine se ne očekuju, ali se očekuju visoke temperature koje bi se u kopnenom dijelu Hrvatske mogle popeti i iznad 30 stupnjeva.

Biometeorološka prognoza za četvrtak

Atmosfera i dalje neće biti sasvim stabilna iznad naših krajeva, zbog čega meteoropati i kronični bolesnici mogu osjećati tegobe poput glavobolje i bolova na mjestima ranijih ozljeda, uglavnom u prvom dijelu dana. Uz nešto niže maksimalne temperature zraka u kopnenom dijelu zemlje u odnosu na prethodni dan, neki će ljudi osjetiti blago poboljšanje općeg stanja prema kraju dana. Savjetuje se lagana prehrana, dovoljno tekućine i zaštita od UV zračenja prilikom boravka na otvorenom. Utjecaj vremena na meteoropate bit će najpovoljniji na krajnjem jugu zemlje.

sjever.hr

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.