Župan primio najbolje učenike Hrvatske iz Međimurja te im čestitao na vrhunskim rezultatima

U zgradi Scheier u Čakovcu jučer su se na svečanom prijemu okupili učenice i učenici međimurskih škola, nova generacija najboljih u Hrvatskoj! Riječ je o učenicima koji su na ovogodišnjim natjecanjima postigli najbolje rezultate u Worldskills području i informatici te postignutim uspjesima u drugim područjima dosegnuli Oskare znanja.

, Oskar znanja ove je godine dodijeljen na nacionalnoj razini 19. put te je ponovo među nagrađenima značajan udio učenika iz međimurskih škola. Vrijedi ponoviti i da se skulpture Oskara znanja izrađuju u Čakovcu – u Centru za odgoj i obrazovanje.

Župan primio najbolje učenike Hrvatske iz Međimurja te im čestitao na vrhunskim rezultatimaŽupan Matija Posavec čestitao je učenicima i mentorima te naglasio: „Ovo je sjajan dan za Međimurje i međimursko obrazovanje. Vi ste najbolji u Hrvatskoj i to istaknite u svakoj prigodi. Osvojili ste medalje i prva mjesta u brojnim područjima, pokazavši veličinu talenta i znanja. Uzori ste u zajednici jednako kao i vaši mentori, ali među zaslužnima za ove uspjehe ne smijemo zaboraviti ni vaše roditelje“, rekao je župan dodavši da svako ulaganje Međimurske županije u obrazovanje biva dodatno motivirano ovakvim dosezima koji bude ponos i zahvalnost.

Dobitnici Oskara znanja su: Matea Srnec, Nikola Dolenec, Saša Ovčarić, Marijela Drvoderić, Noa Jambrović, Marta Premuš, Gabrijel Horvat, Ema Novak, Vito Križaić, Marija Dora Marodi, u Worldskills natjecanju nagrađeni su Nera Vrbanec, Tina Gregorinčić, Kristina Oršuš, Lovro Trstenjak, Rajan Šartaj, Dario Horvat, Mateo Oršuš, Florijan Gotal, Lara Mavrin, Sara Baksa, Antonija Šajnović, Karlo Kontrec, Tena Lukman, Petar Krešimir Rukavina, Kristijan Bobovec, Ana Vojnović, Lana Filipović, Ena Kopčić, Elena Dodlek, a najbolji informatičari su Andro Štefulj, Ilan Buza, Gita Radiković, Fran Topolnjak, Ivano Lukačević, Lovro Žagar.

U ime najuspješnijih učenika obratio se Vito Križaić „Ponosni smo na uspjehe i što smo ime našeg rodnog kraja pronijeli na najljepši mogući način, te zahvaljujemo našim mentorima, županu i Međimurskoj županiji na svim oblicima podrške i pomoći koju smo primili.“

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Nives Kolarić Strah dodala je u svaki uspjeh utkana ustrajnost i disciplina koja traži i mnogo odricanja: „Vjerujte i dalje u sebe i vlastite sposobnosti i nastavite nizati uspjehe“.

Ove godine u uspjehe učenike su odveli sljedeći mentori: Tamara Vidović, Ivana Ružić, Iva David, Petra Knok, Vedrana Močnik, Krešimir Trojko, Karlo Meglić, Jadranka Prošev, Marija Lisjak, Zita Lajtman, Nenad Horvat, Ljiljana Tepavac Kocijan, Zdravko Kolarić, Marko Markulija, Anja Čvrk Jakopić, Zlatko Leček, Karmela Radošević, Suzana Šestan, Tatjana Frančić Mikulić, Elena David, Dejan Drabić, Viktor Lazar.

U ime mentora učenicima i kolegama čestitala je Zita Lajtman te zahvalila Međimurskoj županiji na osiguravanju uvjeta potrebnih za rad,a li razvoj talenata.

U prigodnom programu nastupio je Grgur Međimurec na gitari,brass kvintet Gimnazije Josip Slavenski Čakovec u sastavu Fran Kolarić, Karlo Beličanec, Ivan Požgaj i Emanuel Drk, uz mentorstvo profesora Nikole Mutvara, te plesna skupina I. Osnovne škole Čakovec koju čine Tia Orel Fišter, Rose Marie Farkaš, Eda Horvat, Vida Horvat i Vita Jagečić, uz vodstvo Matije Horvata.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.