FOTO: Međimurska županija

Uspješna Noć muzeja u Međimurju

Međimurje se u ovogodišnju Noć muzeja uključilo s nikad bogatijim programom, a građani su imali priliku besplatno razgledati postav Muzeja Međimurja Čakovec, Centra za posjetitelje „Med dvemi vodami“ u Križovcu, Centra dr. Rudolf Steiner u Donjem Kraljevcu, Muzeja Croata insulanus Grada Preloga, Ekomuzeja Međimurje malo u Međimurskoj palači turizma u Čakovcu, Oldtimer muzeja u Selnici i etno zbirku Župnog dvora u Donjem Vidovcu.

O uspješnosti održane manifestacije u Međimurju svjedoči podatak Muzeja Međimurja Čakovec koji je posjetilo 1 500 građana, što je velika brojka s obzirom na  ograničavajuće okolnosti u kojima se i ove godine održala Noć muzeja.

Velikom broju posjetitelja zasigurno je pridonijela Riznica Međimurja, jedinstveni muzej nematerijalne baštine koji je svoja vrata otvorio prošle godine, a u kojem su, osim razgledavanja stalnog postava, posjetitelji mogli kroz virtualnu stvarnost doživjeti slijetanje čakovečkog pozoja na Stari grad Čakovec ili prošetati hodnicima kojima su šetali Zrinski.

Muzej Međimurje Čakovec s obilježavanjem Noći muzeja krenuo je već od jutarnjih sati radionicama na kojima su školarci imali priliku isprobati i upoznati tehnologiju virtualnih (VR) i naočala za hologramske projekcije (HoloLens). Na službenom otvorenju Noći muzeja održala se promocija Knjige legendi i turističkoga proizvoda projekta „Living castles“.

U Noći muzeja po prvi puta su se uključili i Ekomuzej Međimurje malo i Centar dr. Rudolf Steiner u Čakovcu.

U prostorima Centra dr. Rudolfa Steiner postavljena je izložba učenica Srednje graditeljske škole Čakovec Elene Fegeš i Dore Mežnarić koje su predstavile svoj koncept autorskih umjetničkih djela pod nazivom Darkness Light.

U sklopu Noći Muzeja u Ekomuzeju Međimurje malo predavanje „Historia draconum ili povijest zmajeva“ održao je Kristijan Petrović, a posjetitelji su mogli razgledati suvremeni, multimedijalni, interaktivni postav koji kroz virtualnu stvarnost ujedinjuje najvažnije vrijednosti Međimurja.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.