Svi Južnokorejci su se jutros preko noći probudili godinu ili dvije mlađi

Stanovnici Južne Koreje u srijedu su se pomladili godinu ili dvije jer su na snagu stupili novi zakoni koji zahtijevaju korištenje samo međunarodne metode brojanja godina, zamijenivši tradicionalnu metodu u toj zemlji, piše Novi list.
 

 
Prema dobnom sustavu koji se najčešće koristi u svakodnevnom životu Južnokorejaca, smatra se da ljudi imaju godinu dana pri rođenju, a godina se dodaje svakog 1. siječnja.

Zemlja od ranih 1960-ih koristi međunarodnu normu računanja od nule pri rođenju i dodavanja godine na svaki rođendan za medicinske i pravne dokumente. No, mnogi Južnokorejci nastavili su koristiti tradicionalnu metodu za sve ostalo.

U prosincu je Južna Koreja donijela zakone za ukidanje tradicionalne metode i potpuno usvajanje međunarodnog standarda.

“Očekujemo da će se pravni sporovi, pritužbe i društvena zbrka koja je nastala oko toga kako izračunati dob uvelike smanjiti”, rekao je visoki dužnosnik u ponedjeljak.

Prema vladinom istraživanju provedenom u rujnu 2022. godine, 86 posto Južnokorejaca reklo je da će koristiti međunarodnu dob u svom svakodnevnom životu kada novi zakoni stupe na snagu.
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.