Giuliano i Filip Mihaljević

Filip Mihaljević o gubitku medalje u zračnoj luci

Hrvatski rekorder u bacanju kugle Filip Mihaljević u Večernjem showu s Giulianom na Radio Dalmaciji prisjetio se gubitka medalje europskog prvaka tijekom kupovine poklona, a osvrnuo se i na aktualne sportske teme – uspjeh Barakuda i odlazak Dambrauskasa s klupe Hajduka.

Mihaljević je nedavno osvojio naslov europskog prvaka u bacanju kugle na natjecanju u Münchenu, a osvojenu medalju potom je izgubio na putu kući.

‘Nisam je dugo nosio jer sam je izgubio na aerodromu. Kako se slavilo, malo stresa, malo nervoze, svega, medalju sam izgubio na aerodromu dok sam kupovao poklone. Čim smo sletjeli u Split, vratila mi se scena s blagajne kako je stavljam sa strane, a ne vraćam je u torbu. Kontaktirali smo aerodrom, oni su je brzo pronašli i poslali za tri dana istim letom kojim smo mi došli’, prisjetio se Mihaljević.

Giulianu je ispričao i na što je sad usredotočen.

‘Nama već dogodine počinje kvalifikacijski period, ovaj olimpijski ciklus fokus je Pariz. Dogodine imamo i dvoransko Europsko prvenstvo u Istanbulu i Svjetsko prvenstvo u Budimpešti. Meni je prvi cilj Istanbul u trećem mjesecu, to je trenutno jedino o čemu razmišljam.’

Osvrnuo se i na veliki uspjeh Barakuda na Europskom prvenstvu u vaterpolu.

‘Navikli smo na uspjehe vaterpolista, međutim, ovo je smjena generacije i zbog toga je ovaj uspjeh još puno veći. Mislim da su dečki bili jako motivirani. Osobno poznajem neke od njih i izbornika Tucka, tako da znam da je kod njih borbenost na maksimumu, pogotovo pred domaćom publikom, 10 tisuća ljudi. Nisu oni baš navikli na takve uvjete. Mislim da su nagovijestili da će ova smjena generacije proći puno lakše nego šta su mislili i očekivali’, ocijenio je Mihaljević, a nezaobilazna tema u sportskom svijetu je i odlazak Valdasa Dambrauskasa s mjesta trenera Hajduka.

‘Nisam ulazio u detalje, međutim, meni je žao. Vidio sam neki potencijal u tome i igralo se dobro, unatoč nekim lošim utakmicama, zadnjih pet, šest. Gledajući kao sportaš, meni se činilo da to sve ima nekog smisla, a to što se dogodilo među njima, to je stvarno teško znati’, zaključio je atletičar.

Najzanimljivije trenutke njegovog gostovanja na Radio Dalmaciji pogledajte u nastavku.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.