“Slavenskom“ nova dva zlata i posebna nagrada u Bijeljini

Članovi Pjevačkoga zbora „Josip Štolcer Slavenski“ iz Čakovca središnji su vikend u svibnju iskoristili za gostovanje na 22. festivalu „Majske muzičke svečanosti“ u Bijeljini (BiH). Od 12. do 14. svibnja tako su u tom gradu, brojem stanovnika i površinom sličnom Međimurju, pod umjetničkim vodstvom Senke Bašek i uz vođu puta – tajnika zbora Dejana Buvača – nastupali i natjecali se u dvjema kategorijama.
 

 
U subotu, 13. svibnja, u kategoriji folklora predstavili su se u Muzeju Semberije „Rugalicom“ Josipa Štolcera Slavenskog, „Trešetama“ Dušana Prašelja, „Zelenom dobravom“ Josipa Štolcera Slavenskog u obradi Senke Bašek te „Čardašom“ Emila Cossetta. Za svoju su izvedbu osvojili 95,66 od mogućih 100 bodova.

Dan kasnije pak su nedaleko od Muzeja, u Centru za kulturu Semberija, u kategoriji mješovitih komornih zborova izveli skladbe „Weep, o mine eyes“ Johna Benneta, „Gumbelijum roža“ Anđelka Klobučara, „Eli, Eli“ Györgyja Deak Bardosa te „Ipaphoniju“ Branka Starca. U toj kategoriji dodijeljeno im je 96 bodova, ali i specijalna nagrada za kompoziciju suvremenog autora za nadahnutu izvedbu Starcove „Ipaphonije“.

U potrazi

– Ne samo da smo presretni zbog medalja i nagrade, već smo se i izvrsno zabavili. Na zboru je stvarno dobra ekipa, a uvijek tražimo nove članove. Svi zainteresirani mogu nam se pridružiti na probama ponedjeljkom ili srijedom od 19 sati do 21 na adresi Bana Josipa Jelačića 20 u Čakovcu (Plesni centar Livi). Dođite i pogledajte kako to izgleda, nećete zažaliti – poručuje pjevač Ivan-Goran Herman, član Izvršnog odbora Zbora.

Sastav uskoro očekuju nastupi u Zagrebu, Svetoj Mariji, Kraljevu vrtu u Čakovcu te u Karlovcu, nakon čega slijedi ljetna pauza i odmaranje za novu sezonu u rujnu.
Slavenskom“ nova dva zlata i posebna nagrada u Bijeljini
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.