Uz “Tamnu stranu Mjeseca” do povijesti vukodlaka “Lupus in fabula”

U organizaciji Muzeja Međimurja Čakovec te Međimurske županije sinoć, u četvrtak, 26. listopada 2023., u višenamjenskoj dvorani Riznice Međimurja spojili su se znanost i onostrano u tematskoj večeri posvećenoj – Mjesecu. Novinarski dvojac, Dragutin Kliček, sinoć kao član astronomskog društva Vega i Kristijan Petrović poznatiji kao The Dark Storyteller ispripovijedali su dvije priče koje iz različitih kutova gledanja pričaju o istoj stvari.
 

 
Dragutin Kliček, član astronomskog društva Vega pripovijedao je o malo poznatim činjenicama vezanim za jedini zemljin prirodni satelit odnosno o nekim povijesnim osobama i događajima koji su na ovaj ili onaj način vezani uz Mjesec, a Kristijan Petrović poznatiji kao ” Mračni pripovjedač – The Dark Storyteller” na sreću nije uistinu prizvao jedno od najkrvoločnijih stvorenja na kojeg Mjesec utječe – vukodlaka no nabrojao je i upoznao nas s vukodlacima kroz ljudsku povijest.

Zajedno su zagrebli u daleku i bližu povijest te prošli kroz niz legendi i priča na kojima smo susreli drevne vladare i njihove rituale te antička božanstva s vučjim karakteristikama, ali i prve istraživače svemira koji su svjesno kročili u smrt. Uz pravu dozu humora publika je sat i pol pomno slušala i reagirala na ono što su upravo čuli i saznali.
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.